29.08.2018 —

”Todella positiivinen kokemus”: SC Career Campuksen rekrypäivästä hyvää palautetta

Kirjoittaja
Satu Saari

Lähes sata työnhakijaa kerääntyi Sarasen toimitiloihin Innopoliin SC Career Campuksen rekrytapahtumaan.

Sarasen toimiston aula ja koulutustilat olivat täynnä toimintaa koko tiistain, kun noin sata työnhakijaa ja toistakymmentä yrityksen edustajaa juttelivat ja tutustuivat SC Career Campuksen rekrypäivässä.

SC Career Campus on Sarasen toteuttama palvelu, joka toimii rekrytoinnin kiihdyttämönä. Työnhakijat tapaavat mielenkiintoisia yrityksiä ja kuulevat tulevaisuuden työmarkkinatrendeistä, ja yritykset tapaavat kerralla paljon motivoituneita hakijoita.

”Tämä on Campuksen toimintaa parhaimmillaan: rekrytoivia IT-alan yrityksiä kertomassa toiminnastaan ja päteviä, uusia haasteita etsiviä työnhakijoita verkostoitumassa aktiivisesti”, Campus Manager Laura Sydänmaanlakka iloitsee.

SC Career Campuksen toiminta voi lähitulevaisuudessa laajentua, kun Saranen Consultingin nykyiset toimitilat kasvavat. Uudet tilat mahdollistavat vastaavat tapahtumat entistä paremmin.

”Saimme paikalla olijoilta paljon hyvää palautetta, eli varmasti järjestämme jatkossakin vastaavia minimessuja omissa tiloissamme”, Sydänmaanlakka sanoo.

Uravalmentajan vinkistä tutustumaan yritystarjontaan

Päivä alkoi keynote-puhuja Teemu Roosin osuudella, kun Roos kertoi tekoälyn ja koneoppimisen tarjoamista tulevaisuuden mahdollisuuksista. Tämän jälkeen rekrytoivat yritykset pitivät lyhyet pitchaukset ja lounastauon jälkeen olivat vuorossa pikahaastattelut ja yritysten päivystyspisteet.

Työnhakija Marjut Kotonen oli paikalla aamusta asti.

”Käyn parhaillaan Teemu Roosin vetämää Helsingin yliopiston Elements of AI -verkkokurssia. Oli mielenkiintoista kuulla hänen puheenvuoronsa, ja kaiken kaikkiaan on ollut hyvä setti asiaa”, Kotonen kertoo. IT-konsultointitöitä etsivä Kotonen on positiivisesti yllättynyt ja pitänyt päivän tarjonnasta.

”En ole aiemmin käynyt vastaavissa tilaisuuksissa, mutta ehdottomasti suosittelisin muillekin! Oma uravalmentajani Tiina Äijänaho vinkkasi minulle tästä, ja olenkin tyytyväinen että tulin.”

Career Campuksen tarjonta on Sarasen työnhakija-asiakkaille suunnattua ja tapahtumat ovat veloituksettomia. Osallistujat kutsutaan henkilökohtaisesti paikalle, ja tapahtumista kerrotaan hyvissä ajoin etukäteen.

”Toivottavasti etenee haastatteluihin”

Konsulttiyritys Codemenin myynti- ja kehityspäällikkö Jesse Kumpulainen oli Codemenin ja Q-factoryn yhteisellä yritysständillä tapaamassa hakijoita.

”Hyviä keskusteluja tässä on käyty! Kyllä varmasti osa johtaa haastatteluihinkin, sen verran paljon potentiaalia on ollut”, Kumpulainen kertoo.

”Mielenkiinnolla kuulen, miten kollegan pikahaastattelut ovat sujuneet. Meillä on usempia kymmeniä positioita auki, ja pystyttäisiin nopeasti ne täyttämään, kunhan täsmäosumia vain löytyy.”

Pikahaastattelupisteillä oli yhdeksän yritystä jututtamassa hakijoita, ja yritysständejä oli yhteensä 10. Yritykset pääsevät kertomaan toiminnastaan ja avoimista paikoistaan, ja hakijat voivat esittäytyä, vaikka pikahaastattelupaikat täyttyisivätkin.

”Toivomme, että tämän kaltaiset tapahtumat auttavat yrityksiä löytämään oikeat tyypit ja hakijat saisivat hyvin jalkaa oven väliin. Saamamme palautteen perusteella näin onkin käynyt”, Sydänmaanlakka kertoo.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

11.05.2020 — Uutinen

Työelämää uudistamassa -webinaarisarja jatkuu 2.6.!

Sarasen Työelämää uudistamassa -webinaarisarja käynnistyi toukokuussa suomalaisten yritysten osaamismurrosta käsittelevällä jaksolla.  Webinaarisarjamme...

Lue lisää
08.05.2020 — Uutinen

Saranen toteuttaa lyhytkoulutuksia lomautetuille ja työttömille ELY:n ja TE-palveluiden kanssa

Koronaviruksen takia työttömien ja lomautettujen määrä Suomessa on hurjassa nousussa. Työttömien ja lomautettujen tueksi ELY ja TE-palvelut ovat yhdessä...

Lue lisää
22.04.2020 — Tapahtuma

Työelämää uudistamassa -webinaarisarja käynnistyy 6.5.!

Työelämän murros, organisaatioiden osaamisen uudistamisen tarve, osaajapula ja yrityksen kilpailukyvyn varmistaminen puhututtaa jatkuvasti. Koska...

Lue lisää