08.07.2022 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Bootcamp toimi ponnahduslautana ohjelmistoalalle

Eeva-Kaisa Gustafsson
Kirjoittaja
Eeva-Kaisa Gustafsson

Vesi- ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri Alina pääsi koodariksi valmistumisensa jälkeen, rekrytoivan koulutusohjelman ansiosta.

Nyt sinullakin on mahdollisuus hypätä ohjelmistoalalle, sillä Mimmit koodaa -rekrykoulutus on auki. Lue lisää Mimmit koodaa -rekryohjelmasta ja hae mukaan! 

Työnhaun myötä löytyi ohjelmistoalan bootcamp

Ohjelmistoala oli kiinnostanut Aalto Yliopistossa opiskelevaa Alina Oksalaa jo pitkään. Hän olikin alkanut harrastaa koodausta omien opintojensa ohessa. Alina suoritti Helsingin yliopiston ilmaisia ja kaikille avoimia MOOC-kursseja koodaukseen liittyen ja perehtyi aiheeseen muutenkin tarkemmin.

Kun Alina sitten valmistui syksyllä 2019 ja jäi työttömäksi kesällä 2020 koronakriisin vuoksi, alkoi hän etsiä oman alan töiden sijaan ohjelmistoalan töitä. Työnhaun lomassa Alina löysi Sarasen järjestämän Mimmit koodaa Bootcampin ja päätti hakea mukaan. Mimmit koodaa Bootcamp on lyhyt, muutaman viikon pituinen intensiivikurssi. Sen tavoitteena on kannustaa uusia osaajia kouluttautumaan IT-alalle ja se soveltuu niin alaan vasta tutustuville kuin jo hieman kokeneemmillekin koodareille. 

Bootcampin kautta rekrytoivaan koulutusohjelmaan

Alina pääsi mukaan Bootcampille ja osallistui etänä käytävään intensiivikurssiin syksyllä 2020. Tehokkaan verkkokoulutuksen aikana Alinan ymmärrys ja osaaminen alaan liittyen kasvoi asiantuntijakoulutusten, erilaisten harjoitusten ja itseopiskelun avulla. Kurssin aikana Alinan mielikuvat ohjelmistoalalla työskentelystä vahvistuivat ja hän päättikin hakea mukaan pian alkamassa olevaan Mimmit koodaa -rekrytoivaan koulutusohjelmaan. 

Alinan harrastuneisuuden ja Bootcampista saatujen lisäoppien ansiosta Alina pääsikin mukaan rekrytoivaan koulutusohjelmaan. Hän aloitti koulutusohjelman ja yhteistyöyritykseksi valikoitui Azets Insight Oy.

Yrityksen antama perehdytysohjelma oli kattava

Alusta alkaen Alina koki itsensä tervetulleeksi Azetsille. Kollegat ottivat hänet hyvin vastaan ja perehdytys oli suunniteltu huolellisesti. Alina koki saavansa opiskella asioita rauhassa ja perehtyä työtehtäviinsä pikkuhiljaa. Häntä ei jätetty yksin vaikeiden tehtävien kanssa, vaan apua oli aluksi saatavilla koko ajan. Kun taidot sitten karttuivat, kasvoivat tehtävienkin vaatimukset.

alina_oksala600x600Sain opiskella asioita rauhassa ja perehtyä työtehtäviini pikkuhiljaa. Minua ei jätetty yksin vaikeiden tehtävien kanssa, vaan apua oli aluksi saatavilla koko ajan. Kun taidot sitten karttuivat, kasvoivat tehtävienkin vaatimukset. Suosittelen koulutusohjelmaa kaikille, jota aihe kiinnostaa”. 

Alina kuuluu Azetsilla automaatiotiimiin, tarkemmin määriteltynä integraatiotiimiin. Alkuaikoina tiimissä työskenteli Alinan lisäksi kolme muutakin henkilöä, nyt tiimi on hieman suurempi. Tiimin tehtävänä on nimensä mukaisesti tehdä ohjelmistointegraatiota, joilla automatisoidaan manuaalisia prosesseja. Integraatiossa liikkuva data voi olla esimerkiksi tiedosto, joka siirretään järjestelmästä toiseen, tai esimerkiksi laajempi tietokanta- tai rajapintasiirto. Uusien integraatioiden rakentamisen lisäksi tehtävänkuvaan kuuluu myös integraatioalustan ylläpitoa ja monitorointia. Töitä saa tehdä joustavasti kotoa käsin ja toimistolle mennään yhteisesti sovittuina päivinä. 

Alinan vinkit koodariksi haluaville 

Alina kokee rekrytoivan koulutusohjelman olleen hyödyllinen omalle uralleen, sillä koulutusohjelman jälkeen hän työllistyi vakituisesti Azetsille. Työllistymistä auttoi yhteinen näkemys asioista sekä Alinan kehitys koulutusohjelman aikana.

Alina suosittelee koulutusohjelmaa kaikille, jota aihe kiinnostaa. Matematiikassa ei tarvitse olla guru, mutta loogisesta päättelykyvystä on koodatessa paljon hyötyä. Itseopiskelu on suositeltavaa ja uusia tekniikoita kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti.

Haluaisitko opiskella Alinan tapaan koodariksi itsekin? Hae mukaan Mimmit koodaa rekryohjelmaan! 
Ennen koulutusohjelmaa voit tutustua blogitekstiimme Sinustako koodari ja syventää tämänhetkistä osaamistasi.