01.11.2018 — Uutinen

SC Career Campus aktivoi ja auttaa työnhakijaa

Kirjoittaja
Satu Saari

 vSC Career Campuksen palveluista kiitosta keräävät erityisesti CV- ja työhakemussparraus, jota voi tulla tekemään Sarasen tiloihin lähes joka arkipäivä.

Alkusyksyn SC Career Campus -tilaisuudet ovat olleet aivan täynnä motivoituneita työnhakijoita päivittämässä työnhakutaitojaan ja verkostoitumassa muiden työnhakijoiden ja yritysten kanssa. Tapahtumista ja Campuksen muusta toiminnasta kerätään palautetta tabletin avulla.

”Kävijöiden antaman tyytyväisyyspalautteen keskiarvo asteikolla 0-5 syyskuun valmennuksista ja tapahtumista oli huikeat 4,3/5!” iloitsee Campus Manager Laura Sydänmaanlakka.

Campuksella käy esimerkiksi työnhakupalveluidemme ja muutospalveluidemme asiakkaita, jotka haluavat tukea ja neuvoja työnhakuunsa.

Yksi Campuksen kautta hiljattain työllistynyt on Elisa Uusi suunta -osallistuja Marco Järvinen. Järvinen aloitti lokakuun puolivälissä Nordea Rahoituksella.

”Ilmoittauduin Sarasen tarjoaman Uusi suunta -palvelun asiakkaaksi toukokuussa, ja tapasin uravalmentajan ensi kertaa pian ilmoittautumiseni jälkeen. Sitä aloinkin ahkerasti käymään kaikissa mahdollisissa verkostoitumis- ja työnhakutapahtumissa”, Järvinen kertaa.

Työnhakutaidot uuteen uskoon

Järvinen ei ollut hakenut töitä 19 vuoteen – ei vain ollut tarvinnut. Tämän takia Campuksella autetaankin saattamaan työnhakutaidot tämän päivän tarpeita vastaamaan. Campus-päivystäjien kanssa voi aloittaa ihan perusasioista, kuten CV:n tekemisestä tai päivittämisestä uuteen uskoon.

”Nykypäivän työnhaku ja työpaikan saaminen painottuu tosi vahvasti työnhakutaitoihin”, Sydänmaanlakka vahvistaa.

”Onkin ollut upeaa nähdä, miten hienosti aktiiviset työnhakijamme hyödyntävät Campuksen palveluita ja saavat niistä oikeasti apua omaan työnhakuunsa.”

Järvinen laskee olleensa Sarasen koulutuksissa ja SC Career Campuksella puolentoista kuukauden sisällä noin 20 päivää.

”Tein Sarasella CV:täni ja hakemuskirjeitä ja tutkin yritystarjontaa. Jos olisin jäänyt kotiin pärjäilemään yksin työnhaun kanssa, olisin varmasti jumittunut CV:n tekoon koko kesäksi”, Järvinen pohtii.

Parasta valmentajien henkilökohtainen apu ja paneutuminen

Campus-päivystäjän tapaamiseen ei tarvitse varata aikaa, vaan paikalle voi tulla Campuksen aukioloaikoina milloin tahansa. Paikan päällä voi kysymysten ja neuvojen saamisen lisäksi vaikkapa printtailla hakemusdokumentteja tai käyttää Vainu-palvelua avointen työpaikkojen etsimiseen.

”Parasta Campuksessa on se, että aina neuvoa kysyessä sai todella perusteellista ja henkilökohtaista apua. Campus-päivystäjät katsovat vieressä ja käyttävät todella aikaa ongelmasi ratkaisuun”, Järvinen kertoo.

Valmentajat voivat myös auttaa omien vahvuuksien tunnistamisessa ja osaamisen kiteyttämisessä.

”Huomasin, miten jumissa itse olin vaikkapa omien vahvuuksieni listaamisen kanssa. Campus-päivystäjän kanssa jutellessa kuitenkin minulle valkeni monta positiivista asiaa, mitkä saatiin yhdessä mietittyä”, Järvinen sanoo.

”Ilman apua en olisi päässyt näin pitkälle. Työ oli kovaa, mutta maaliin päästiin!”

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää
25.04.2022 — Tapahtuma

Osallistu ilmaiseen Salesforce Liveen Helsingin messukeskuksessa 11.5.2022!

Tervetuloa kohtaamaan meidät ja muut Salesforcen asiantuntijat Helsingin messukeskukseen keskiviikkona 11.5.2022! Tapahtuma on ilmainen, mutta ilmoittauduthan...

Lue lisää
11.03.2022 — Tapahtuma

Tervetuloa aamuwebinaariin 22.3.

Onko yrityksessänne varauduttu siihen, että teiltä löytyy nyt ja tulevaisuudessa riittävästi osaamista, joilla varmistetaan liiketoiminnan kasvu? Monissa...

Lue lisää