01.11.2018 — Uutinen

SC Career Campus aktivoi ja auttaa työnhakijaa

Kirjoittaja
Satu Saari

 vSC Career Campuksen palveluista kiitosta keräävät erityisesti CV- ja työhakemussparraus, jota voi tulla tekemään Sarasen tiloihin lähes joka arkipäivä.

Alkusyksyn SC Career Campus -tilaisuudet ovat olleet aivan täynnä motivoituneita työnhakijoita päivittämässä työnhakutaitojaan ja verkostoitumassa muiden työnhakijoiden ja yritysten kanssa. Tapahtumista ja Campuksen muusta toiminnasta kerätään palautetta tabletin avulla.

”Kävijöiden antaman tyytyväisyyspalautteen keskiarvo asteikolla 0-5 syyskuun valmennuksista ja tapahtumista oli huikeat 4,3/5!” iloitsee Campus Manager Laura Sydänmaanlakka.

Campuksella käy esimerkiksi työnhakupalveluidemme ja muutospalveluidemme asiakkaita, jotka haluavat tukea ja neuvoja työnhakuunsa.

Yksi Campuksen kautta hiljattain työllistynyt on Elisa Uusi suunta -osallistuja Marco Järvinen. Järvinen aloitti lokakuun puolivälissä Nordea Rahoituksella.

”Ilmoittauduin Sarasen tarjoaman Uusi suunta -palvelun asiakkaaksi toukokuussa, ja tapasin uravalmentajan ensi kertaa pian ilmoittautumiseni jälkeen. Sitä aloinkin ahkerasti käymään kaikissa mahdollisissa verkostoitumis- ja työnhakutapahtumissa”, Järvinen kertaa.

Työnhakutaidot uuteen uskoon

Järvinen ei ollut hakenut töitä 19 vuoteen – ei vain ollut tarvinnut. Tämän takia Campuksella autetaankin saattamaan työnhakutaidot tämän päivän tarpeita vastaamaan. Campus-päivystäjien kanssa voi aloittaa ihan perusasioista, kuten CV:n tekemisestä tai päivittämisestä uuteen uskoon.

”Nykypäivän työnhaku ja työpaikan saaminen painottuu tosi vahvasti työnhakutaitoihin”, Sydänmaanlakka vahvistaa.

”Onkin ollut upeaa nähdä, miten hienosti aktiiviset työnhakijamme hyödyntävät Campuksen palveluita ja saavat niistä oikeasti apua omaan työnhakuunsa.”

Järvinen laskee olleensa Sarasen koulutuksissa ja SC Career Campuksella puolentoista kuukauden sisällä noin 20 päivää.

”Tein Sarasella CV:täni ja hakemuskirjeitä ja tutkin yritystarjontaa. Jos olisin jäänyt kotiin pärjäilemään yksin työnhaun kanssa, olisin varmasti jumittunut CV:n tekoon koko kesäksi”, Järvinen pohtii.

Parasta valmentajien henkilökohtainen apu ja paneutuminen

Campus-päivystäjän tapaamiseen ei tarvitse varata aikaa, vaan paikalle voi tulla Campuksen aukioloaikoina milloin tahansa. Paikan päällä voi kysymysten ja neuvojen saamisen lisäksi vaikkapa printtailla hakemusdokumentteja tai käyttää Vainu-palvelua avointen työpaikkojen etsimiseen.

”Parasta Campuksessa on se, että aina neuvoa kysyessä sai todella perusteellista ja henkilökohtaista apua. Campus-päivystäjät katsovat vieressä ja käyttävät todella aikaa ongelmasi ratkaisuun”, Järvinen kertoo.

Valmentajat voivat myös auttaa omien vahvuuksien tunnistamisessa ja osaamisen kiteyttämisessä.

”Huomasin, miten jumissa itse olin vaikkapa omien vahvuuksieni listaamisen kanssa. Campus-päivystäjän kanssa jutellessa kuitenkin minulle valkeni monta positiivista asiaa, mitkä saatiin yhdessä mietittyä”, Järvinen sanoo.

”Ilman apua en olisi päässyt näin pitkälle. Työ oli kovaa, mutta maaliin päästiin!”

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

16.04.2021 — Uutinen

Näin teet koodauksesta ammatin – livetapahtuma torstaina 22.4.

Oletko ottamassa ensiaskeleitasi kohti koodarin ammattia? Tai pohdit, miten tehdä koodausharrastuksestasi ammatti? Saranen järjestää torstaina 22.4....

Lue lisää
19.03.2021 — Uutinen

TietoEVRYlle koulutetaan Service Desk -osaajia Vaasaan rekrytoivan koulutusohjelman kautta – mukaan etsitään sekä alanvaihtajia että uusia kykyjä

TietoEVRY Service Desk Academy -rekrytoivan koulutusohjelman kautta haetaan 15 uutta kykyä kasvamaan Service Desk Specialistin työtehtäviin TietoEVRYn uuteen...

Lue lisää
25.01.2021 — Uutinen

Asiakkaat arvioivat Sarasen vahvuuksiksi asiakaslähtöisyyden ja työmarkkinaymmärryksen

Sarasen yritysasiakkaat arvioivat tehtyä yhteistyötä erittäin onnistuneeksi joulukuussa 2020 toteutetussa asiakaskokemustutkimuksessa. Sarasen...

Lue lisää