25.08.2017 — Tapahtuma

Työnhakutäkyt Career Campuksen Yrityspäivästä

Kirjoittaja
Satu Saari

Torstaina 24.8. vietettiin Career Campuksen ensimmäistä yrityspäivää. Millaisia vinkkejä kokeneet rekrytoijat kasvavista yrityksistä antavat työnhakuun?

Olimme kutsuneet Yrityspäivään eri toimialojen edustajia Baronalta sekä kuusi kasvavaa suomalaisyritystä. Kaikilla puhujilla oli mielenkiintoista kerrottavaa muuttuvasta työelämästä ja rekrytoinnin prosesseista. Alla tärkeimmät vinkit, jotka pitää mielessä työpaikkoja hakiessa!

Dokumentit kuntoon

Janne Laaksola Baronalta muistutti yleisöä siitä, miksi videohaastattelu on nykyään ennemmin sääntö kuin poikkeus.

”Yhteen paikkaan voi olla satojakin hakijoita. Näistä noin kymmenen prosenttia voidaan pyytää videoimaan oleellisimmat haastattelukysymykset, ja niiden perusteella kutsutaan vielä muutama kasvokkaiseen rekrytointihaastatteluun.”

Jotta videohaastatteluvaiheeseen pääsee, tulee panostaa laadukkaisiin ja erityisesti haettuun paikkaan kohdennettuun CV:hen. Hakemukseen liitetään mieluiten PDF-muotoiset dokumentit, mutta aivan yhtä tärkeä on ajantasainen LinkedIn-profiili.

”Tiivistä oleellisin itsestäsi summary-kenttään ja kirjoita mieluiten englanniksi. Muista myös panostaa tärkeimpiin osaamisalueisiisi avainsanojen avulla – avainsanoja käytetään usein sopivien henkilöiden löytämiseen”, Laaksola muistuttaa.

Kehu myös rohkeasti itseäsi hakemuskirjeessä. Pysyttele kuitenkin tehtävän kannalta oleellisissa vahvuuksissa, joita korostaa.

Automatisointi ei korvaa asiakastyötä

Greenstep Oy:n HR Manager Taru Laukkanen kertoi taloushallinnon tarjoamista mahdollisuuksista. Taloushallinto on muuttunut rutiininomaisesta kuittirumbasta kohti konsultointitehtäviä automatisoinnin myötä.

”Teknologian avulla taloushallinnon asiantuntijoiden työ on nykypäivänä paljon muutakin kuin rutiinia. Taloushallinto on palvelubisnes, joka auttaa asiakkaita viemään yritystä eteenpäin”, Laukkanen sanoo.

Asiakasrajapinnassa toimiminen ei tule katoamaan eikä vähentymään jatkossakaan. Greenstepillä ollaan myös proaktiivisia sen suhteen, keitä yritykseen rekrytoidaan: jopa yli puolet greenstepiläisestä on tullut taloon avoimen hakemuksen kautta.

”Uudenlaisia toimenkuvia rekrytoidaan meillä rohkeasti. Vaikkei avointa paikkaa olisi ilmoitettu missään, meillä voi olla jo mielessä uudenlainen kehityskohde ja tarvetta tietylle osaamiselle. Omaa osaamista kannattaa siis myydä rohkeasti”, Laukkanen kertoo.

Kun henkilöstö voi hyvin, se näkyy myös ulospäin asiakkaalle. Greenstepillä panostetaan erityisesti työntekijöiden hyvinvointiin.

”Tärkein tuotteemme on henkilöstö, ja siksi haluamme panostaa heihin ja pitää heistä huolta.”

Tiimiin sopivuus ennen kaikkea

Tietoturvan merkitys tulee korostumaan tulevaisuudessa GDPR-asetuksen voimaantulon myötä. Tietoturva näkyy kaikissa yrityksissä, ja luonnollisesti myös tietoturvayritykset työllistävät kovasti. F-securelle etsitään tälläkin hetkellä tuotekehityspäällikkö Janne Pirttilahden mukaan 40–50 henkilöä eri rooleihin.

”Ohjelmistokehitystehtäviä löytyy eniten, sillä suurin osa tuotekehityksessä tehdään edelleen Suomessa. Lisäksi konsulttipaikkoja on tarjolla myös.”

Ohjelmistoyritykseen hakijan ei tarvitse olla valmis huippuosaaja, eikä kaikkia ohjelmointikieliä voikaan osata. Laaja-alainen osaaminen on aina eduksi, ja F-securella työtä tehdään useilla alustoilla ja ohjelmointikielillä. Usein ryhmädynamiikka ratkaisee rekrytointipäätöksessä enemmän kuin pitkä osaamisalalista.

”Usein teknisiin positioihin rekrytoidessa haastatteluun pyydetään mukaan koko tiimi. Näin sekä hakijalle että tiimille tulee jo ensivaikutelma siitä, sopiiko uusi henkilö porukkaan”, Pirttilahti sanoo.

Rekrytointiprosessit pyritään pitämään nopeina kaikissa yrityspäivässä mukana olleissa firmoissa. Hakijan kannattaa toimia heti, kun sopivan oloinen työpaikkailmoitus löytyy tai lähettää empimättä avoin hakemus. Laadukas CV ja hakemuskirje erottuvat edukseen, oli kyseessä minkä alan yritys tai mikä positio tahansa.

Mistä yrityksistä Sinä haluaisit kuulla Career Campuksella tai yritystapahtumissa? Kerro siitä meille!

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

03.01.2022 — Uutinen

Sarasen järjestämä rekrytoiva koulutusohjelma laajenee Satakunnan alueelle tuoden mukanaan uusia työpaikkoja!

Rekrytoivien koulutusohjelmien uranuurtaja Saranen laajentaa reviiriään Satakuntaan. Helmikuusta alkaen alueen yritykset ja työnhakijat voivat päästä mukaan...

Lue lisää
10.11.2021 — Uutinen

Sarasen toteuttama Code Academy -rekrytoiva koulutusohjelma vastaa Pohjanmaan alueen teknologiaosaajien tarpeeseen

Sarasen yhteistyössä Pohjanmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa toteuttama rekrytoiva koulutusohjelma vastaa alueen teknologiaosaajien tarpeeseen....

Lue lisää
08.10.2021 — Uutinen

Etsimme nyt useita uusia osaajia rekrytoivien koulutusohjelmien tiimiin!

Etsimme nyt rekrytoivien koulutusohjelmien tiimiin sekä myynnillisiä projektipäälliköitä (eri puolille Suomea) että aikaansaavia projektiasiantuntijoita...

Lue lisää