09.03.2016 — Tapahtuma

Wanted! -rekrytointitapahtuma valotti tulevaisuuden työelämää ICT-alalla  

Anu Ukonlinna
Kirjoittaja
Anu Ukonlinna

Saranen Consulting Oy:n järjestämä Wanted! -rekrytointitapahtuma 8.3. Espoon Otaniemessä osoittautui todella suosituksi. Alun perin pieneksi työnhakijatapahtumaksi suunnitellusta iltapäivästä syntyikin merkittävä työnantajien ja työnhakijoiden kohtaamisen foorumi.

Tapahtumaan osallistui yli 250 työnhakijaa, joilla oli mahdollisuus hakea yli 70 avoimeen työpaikkaan. Tapahtuman seitsemäntoista näytteilleasettajaa edustivat ICT-alan koko yrityskirjoa aina kansainvälisestä suuryrityksestä juuri perustettuun startupiin. Paikalla olivat muun muassa Elisan, Symbion, Nortalin, Solitan ja Knowit:n edustajat.

Tapahtuman kiinnostavinta antia olivat Tulevaisuuden työpaikka -seminaari ja näytteilleasettajien pitämät pikahaastattelut. Pikatyöhaastattelujen konsepti on tuttu niin sanotuista speed datingeistä, eli työnhakijoilla oli viisi minuuttia aikaa vakuuttaa rekrytoiva yritys osaamisestaan. Paikalla olleet työnhakijat kehuivat pikatyöhaastatteluja vuolaasti.

Pikatyöhaastattelu tarjoaa mahdollisuuden erottautua

– Tällaisissa tilaisuuksissa on huomattavasti helpompi tuoda omaa persoonaansa esille. Voisin ehdottomasti osallistua vastaavaan tapahtumaan myöhemminkin, kertoi pikatyöhaastatteluun osallistunut Suvi Suominen.

Moni työnhakija tuli pikahaastattelujen lisäksi esittelemään itsensä yritysten ständeille ja tapahtumasta löytyikin useita erinomaisia hakijoita. Muun muassa Solitan Head of Recruitment and Employer Branding Kati Kitti kertoi, että potentiaalisia rekrytoitavia löytyi useita. Lisäksi hän antoi kiitosta tapahtuman hyvistä järjestelyistä ja kiinnostavasta seminaarista. Moni työnhakija tulikin keskustelemaan yritysten edustajien kanssa juuri seminaaripuheenvuorojen ansiosta.

Superpiilotyöpaikat ovat uusi ilmiö

Tulevaisuuden työntekijä –seminaarissa avattiin vaatimuksia työntekijöille nyt ja tulevaisuudessa sekä keinoja löytää omaan persoonaan sopiva työ. Yrittäjä Camilla Tuominen Emotion Trackerilta korosti omien vahvuuksien ja persoonan rohkeaa esille tuomista jo työnhakuvaiheessa, jotta mahdollistaa koko oman potentiaalinsa hyödyntämisen ja hyvinvoinnin. Sekä Kitti että startup-yrittäjä Peter Lindberg Appedilta toivat esille verkostojen tärkeyttä. Kitti nosti esille myös avointen hakemusten merkityksen. Solitan viime vuoden kymmenistä rekrytoinneista merkittävä osa täytettiin hakijoilla, jotka olivat lähettäneet avoimen hakemuksen.

Saranen Consulting Oy:n toimitusjohtaja Janne Lindfors jatkoi tästä teemasta lanseeraten uuden termin: superpiilotyöpaikka. Superpiilotyöpaikalla tarkoitetaan työtehtäviä, joihin yrityksellä ei ole havaittuja suoria tarpeita, vaan tarve syntyy sopivan henkilön kautta. Työnhakijan tehtäväksi jää oman lisäarvonsa osoittaminen yritykselle esimerkiksi lyhyiden toimeksiantojen tai rekrytointiohjelmien avulla. Lindfors kertoo, että superpiilotyöpaikkojen määrän kasvu on ollut todella nopeaa. Vuonna 2014 Saranen Consulting Oy:n kautta tällaisia paikkoja täytettiin vain muutamia, kun viime vuonna superpiilotyöpaikka ja pätevä osaaja löysivät toisensa jo kymmeniä kertoja.

Full Stack -osaajat ovat yhä halutumpaa työvoimaa

Seminaarissa korostettiin myös työelämän murrosta. Ohjelmistoyrittäjät Oy:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha otti puheenvuorossaan esille monelle tutun tilanteen työelämästä.

– ICT-alalla haetaan entistä enemmän Full Stack -osaajia, mutta toisaalta korostetaan myös syvää asiantuntijuutta. Työntekijällä on nyt käsillään hetki, jolloin hänen täytyy valita, osaako jollain tasolla kaikkea, vai suuntautuuko hän kohti tiukkaa asiantuntijuutta, Roiha analysoi.

Lisäksi Roiha huomauttaa, että lähes yli-inhimillisiä moniosaajia, joilla on lisäksi vankkaa asiantuntijuutta toki löytyy, mutta he ovat yhtä harvassa kuin tähänkin mennessä.

Toimialajohtaja Jonna Toikka Google Finlandista kertoi omassa puheenvuorossaan työelämän toisesta trendistä. Googlesta on liikkunut paljon huhuja maailman hauskimpana työnantajana. Toimistoilta löytyy niin kiipeilyseiniä kuin liukumäkiäkin. Toikka vahvistaa, ettei kyseessä ole pelkät huhut, vaan Googlen toimistoilla todella pyritään siihen, että töissä olisi aina hauskaa. Luovuutta halutaan ruokkia viihtyvyydellä.

– Google tunnetaan erittäin hyvänä työnantajana ja hauskana työpaikkana, mutta toisaalta hauskuuden vastapainona se myös vaatii paljon työntekijöiltään. Tulevaisuudessa työntekijöiden viihtyminen korostuu entisestään taistelussa parhaista osaajista.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää
25.04.2022 — Tapahtuma

Osallistu ilmaiseen Salesforce Liveen Helsingin messukeskuksessa 11.5.2022!

Tervetuloa kohtaamaan meidät ja muut Salesforcen asiantuntijat Helsingin messukeskukseen keskiviikkona 11.5.2022! Tapahtuma on ilmainen, mutta ilmoittauduthan...

Lue lisää
11.03.2022 — Tapahtuma

Tervetuloa aamuwebinaariin 22.3.

Onko yrityksessänne varauduttu siihen, että teiltä löytyy nyt ja tulevaisuudessa riittävästi osaamista, joilla varmistetaan liiketoiminnan kasvu? Monissa...

Lue lisää