05.12.2017 — Tapahtuma

Wanted auttaa työnhakijoita ja työnantajia kohtaamaan

Kirjoittaja
Satu Saari

Nyt toista kertaa järjestetyt Wanted-rekrytointitapahtuma keräsi Innopoliin satoja kiinnostuneita työnhakijoita ja yrityksiä kuulemaan esimerkiksi tulevaisuuden työntekijyydestä ja siitä, mitä yritykset nyt etsivät.

Wanted-rekrytointitapahtuma 4.12. kokosi Innopoliin 300 henkilöä, niin työnhakijoita kuin rekrytoivien yritysten edustajia. Ensimmäinen Wanted-tapahtuma järjestettiin keväällä 2016, ja messut ovat kasvaneet viime vuodesta. Mukana oli tällä kertaa 24 yritystä, mikä on seitsemän enemmän kuin edellisillä messuilla. Noin 200 työnhakijaa sai iltapäivän ajan käydä juttelemassa yritysständeillä, kuuntelemassa yrityspitchauksia ja tehdä hyvän ensivaikutelman pikahaastatteluissa.

Uutta tapahtumassa oli Brella-sovelluksen hyödyntäminen pikahaastatteluiden sopimiseen. Kymmenen minuutin pituisissa haastatteluissa yritykset ja työnhakijat saavat tilaisuuden tutustua nopeasti ja päättää, sopiako pitempää jatkohaastattelua. Pikahaastatteluita oli sovittu Brellan kautta huimat 134 kappaletta.

”Päivän aikana syntyi huikeita kohtaamisia, ja monet lähtivätkin silmät loistaen ihan uutta intoa täynnä! Toivottavasti siis työsuhteitakin saadaan tapahtuman avulla solmittua”, iloitsee Saranen Consultingin Anu Ukonlinna.

Haussa hyviä, harrastuneita tyyppejä

Tulevaisuuden työntekijä -seminaari oli buukattu täyteen, ja seminaarin streamia pystyi seuraamaan myös täyden salin ulkopuolelta. Mikä seminaarissa oli tällä kertaa uutta?

”Tulevaisuuden työntekijyyteen liittyvät trendit muuttuvat jatkuvasti, ja tänä vuonna esimerkiksi tekoälyn hyödyntäminen nousi teemana esiin”, Anu Ukonlinna kertoo.

Seminaarin kuusi puheenvuoroa kertoivat tulevaisuuden työelämän ja työnhaun eri näkökulmista, mutta yksi teema toistui kaikissa puheenvuoroissa: itsensä aktiivinen kehittäminen. Osaamista on tärkeää kehittää niin ennen työuran alkua kuin sen aikana.

”Omat harrastukset, projektit ja ylipäätään henkilökohtainen kiinnostus ovat ihan yhtä tärkeitä kuin työkokemus”, kertoo HiQ:n Katja Rantala.

”Erityisesti jos työkokemusta ei vielä juurikaan ole, harrastuneisuus on erinomainen osoitus omista mielenkiinnonkohteista ja taidoista.”

HiQ:lle, kuten moniin muihinkin firmoihin, etsitään ensisijaisesti ”hyviä tyyppejä”. Maria Heimonen eCraftilta kertoo, että rekrytoinneissa tärkeintä on juuri hyvän persoonan löytäminen.

”Kuulostaa ehkä kliseeltä, mutta junnummat osaajat voivat oppia työn ohessa todella kovatasoisiksi ammattilaisiksi”, Heimonen sanoo.

”Tärkeintä on, että on aidosti kiinnostunut IT-alasta ja että henkilö kokee sopivansa yritykseen ja sen kulttuuriin.”

Katso alta Wanted-tapahtuman koostevideo! Lisää fiiliksiä löydät myös somesta hashtagilla #wanted17.

[embed]https://youtu.be/DfZ8LsgbbLY[/embed]

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää
25.04.2022 — Tapahtuma

Osallistu ilmaiseen Salesforce Liveen Helsingin messukeskuksessa 11.5.2022!

Tervetuloa kohtaamaan meidät ja muut Salesforcen asiantuntijat Helsingin messukeskukseen keskiviikkona 11.5.2022! Tapahtuma on ilmainen, mutta ilmoittauduthan...

Lue lisää
11.03.2022 — Tapahtuma

Tervetuloa aamuwebinaariin 22.3.

Onko yrityksessänne varauduttu siihen, että teiltä löytyy nyt ja tulevaisuudessa riittävästi osaamista, joilla varmistetaan liiketoiminnan kasvu? Monissa...

Lue lisää