27.02.2020 — Työnhaku

TietoEVRY etsii uusia osaajia Microsoft Akatemian kautta

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Uudet pilvijärjestelmät kehittyvät nopeammin kuin uusia osaajia syntyy. Tästä syystä useat yritykset ovat tilanteessa, jossa uusien osaajien kasvattaminen on kriittinen menestystekijä yrityksen kasvulle ja tulevaisuudelle. TietoEVRY on pohjoismaiden johtava ohjelmisto- ja palveluyritys, joka ymmärtää Microsoft-ekosysteemiin osaamisen ja osaajien kasvattamisen tarpeen osana menestyvän liiketoiminnan rakentamista.

TietoEVRY kasvattaa omat pilvipalveluosaajansa

Nopeasti kasvava osaajien tarve on yksi merkittävä syy siihen, miksi TietoEVRY lähti alun perin mukaan kouluttamaan ja rekrytoimaan uusia osaajia Azure- ja Dynamics -kenttään Microsoft Akatemian kautta. Akatemia on rekrytoiva koulutusohjelma, jossa henkilöt työskentelevät yhteistyöyrityksessä koulutusohjelman ajan, ja samalla käyvät lävitse asiantuntijakoulutuksen Microsoft-teknologioihin liittyen. Ohjelmaan voivat hakea uransa alkuvaiheessa olevat henkilöt, uranvaihtajat ja pidemmän työuran omaavat henkilöt, joilla on kiinnostus teknologioita ja TietoEVRY:n asiakkaiden liiketoimintoja kohtaan.

TietoEVRY:llä on pitkän linjan kokemusta Akatemiaan osallistumisesta ja uusien osaajien löytämisestä ohjelman kautta. He ovat olleet erittäin tyytyväisiä ohjelman kautta koulutettuihin tekijöihin ja kaikkien kanssa on allekirjoitettu työsopimukset ohjelman jälkeen. ”Microsoft Akatemia on erittäin hyvä rekrytointikanava, koska tulevat työntekijät saavat laadukkaan koulutuksen, ja ohjelman aikana sekä hakija että yritys voivat käytännön tasolla tutustua toisiinsa työtehtävien ohella. Yhteistyömme Sarasen kanssa on sujunut erinomaisesti”, kertoo Markku Ahtiainen, Microsoft Dynamics Solutions Manager TietoEVRY:ltä.

Täydennä osaamistasi ja ota urahyppy

Pääsimme haastattelemaan kahta Microsoft Akatemian kautta TietoEVRY:lle työllistynyttä osallistujaa, ja kysymään heidän kokemuksiaan ohjelmasta ja TietoEVRY:stä työnantajana. Riikka Oksanen toimii tällä hetkellä Project and Change Managerina sekä Heidi Verho Microsoft Dynamics konsulttina.

TietoEVRY_Riikka_ja_Heidi”CV:stä puuttui juuri tietynlainen osaaminen, johon löytyi ratkaisu Microsoft Akatemian kautta saatavasta koulutuksesta,” kuvailee Riikka taustatekijöitään rekryohjelmaan hakemisessa. Tausta ja osaaminen oli sekä Riikalla että Heidillä vankkaa, ja pitkä, laaja-alainen tietotaito antoivat erinomaisen pohjan hakeutua mukaan ja sertifioitua Microsoft-pilvipalveluiden maailmaan.

Työyhteisöön heidät otettiin mukaan heti alusta saakka. ”TietoEVRYllä ei tehdä eroa sen suhteen, onko työntekijä koulutusohjelmassa vai onko hän vanha tekijä. Kaikki ovat yhtä työyhteisöä ja tiimihenki oli rento alusta saakka. Koulutuspäivien ja työpäivien tasapainoon kiinnitettiin huomiota, ja saimme rauhassa käyttää aikaa uuden oppimiseen koulutuspäivien aikana. Joustoa löytyi, ja annettiin hyvin tilaa opiskella”, summaa Riikka. Heidi jatkaa omista kokemuksistaan Microsoft Akatemiasta. ”Koulutusohjelman aikaisessa ryhmässä oli hyvä porukka ja yhteishenki, ja vaihdoimme työhön liittyviä kokemuksia avoimesti.”

Urakehitys ja mahdollisuudet TietoEVRY:llä

”Minulla oli jo koulutusohjelman aikana selvää, ettei minusta tule konsulttia. Omat vahvuuteni ovat ihmisten johtamisessa, ja jatkoinkin projektipäällikön tehtäviä koulutusohjelman jälkeen. Työssäni on kuitenkin hyötyä ymmärtää järjestelmiä, niiden kompleksisuutta sekä suorittaa sertifikaatit. TietoEVRY:n ehdoton vahvuus työnantajana on se, että voi aidosti tuoda itse esille omat mielenkiinnon kohteensa oman uran kehittämisessä”, kertoo Riikka.

”Urallaan pääsee nousemaan ja kehittymään, ja palkitseminen on reilua ja oikeudenmukaista. Aloitin konsultin roolissa, ja nyt parin vuoden jälkeen toimin jo senior konsulttina. TietoEVRY:llä arvostan paljon luottamuksen ilmapiiriä. Etätyöt ovat mahdollisia ja joustavuus molemmin puolin noin muutenkin. Itse aloitin ohjelman jälkeen osa-aikaisena, ja tämä sopi vallan hyvin kaikille”, summaa Heidi.

Molemmat kokevat TietoEVRY:n hyväksi työnantajaksi, jossa arvostetaan asiantuntijoita ja annetaan heille mahdollisuus kasvaa. Jokainen voi rakentaa itselleen sopivan urapolun omien mielenkiintojensa ja kunnianhimonsa mukaan.

Microsoft Akatemian alumnien vinkit hakemista harkitseville

Riikan ja Heidin mielestä  Microsoft Akatemia sopii erinomaisesti sekä alanvaihtajille että niille, jotka haluavat täydentää omaa osaamistaan. ”Tuote on nopeasti kehittyvä, eikä tylsää päivää tule. Kiinnostus alaa kohtaan, sekä laajempi kiinnostus ERP/CRM-järjestelmiä hyödyntäviä toimialoja kohtaan on avainasemassa”, avaa Riikka näkemyksiään. ”Työssä menestymiseen tarvitaan aitoa kiinnostusta sekä ihmisiä, että järjestelmiä kohtaan”, summaa Heidi.

Käytännön vinkki: Koulutusohjelman hakemukseen ja CV:hen kannattaa panostaa! Meillä TietoEVRY:llä tutustutaan näihin tosi tarkasti, ja meidän mielenkiintomme herättää hakijan aito kiinnostus alaa ja tietysti meitä kohtaan! 

TietoEVRY on mukana Microsoft Akatemian hakijatapahtumassa, joten tule tapaamaan Riikkaa paikan päälle ja vaihtamaan ajatuksiasi hänen kanssaan!

 

Tiedätkö mitä Microsoft Akatemia voi tarjota juuri sinulle?
Lue lisää

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

09.04.2024 — Organisaation muutostilanteet

Inhimillisyys apuun muutosneuvotteluissa

Sanalla muutosneuvottelut – ja sen edeltäjällä, yhteistoiminta- eli yt-neuvotteluilla – on karu kaiku. Vaikka neuvotteluita voidaan käydä monenlaisissa...

Lue lisää
28.03.2024 — Uutinen

Tiedote: Mirja Hosionaho aloittaa Sarasen toimitusjohtajana 1.4.2024

Sarasen toimitusjohtajana toiminut Janne Lindfors siirtyy Oppiminen ja Hyvinvointi – liiketoiminta-alueen vetäjäksi Baronalle. Sarasen toimitusjohtajana...

Lue lisää
19.03.2024 — Organisaation muutostilanteet

Älä unohda itseäsi, esihenkilö!

Muutosneuvottelut ovat raskaita prosesseja koko työyhteisölle – myös esihenkilöille. Vaikeassa tilanteessa kaikki menee harvoin nappiin, ja esihenkilöiden...

Lue lisää