06.12.2019 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Rekrytointiprosessi, josta saat hyötyä jo sen aikana

Kirjoittaja
Maija-Leena Hyppölä

"Ei mikä tahansa rekrytointiprosessi" - SC Career Campus tukee työnhakijaa osana rekrytoivan koulutusohjelman hakuprosessia.

Yksilöiden ja yritysten osaaminen on intohimomme Sarasella. Tukeaksemme työnhakija-asiakkaitamme kohti uutta, olemme rakentaneet SC Career Campus -palvelukokonaisuuden, jonka tarkoituksena on tukea niin jo palveluissamme olevia työnhakija-asiakkaita kuin rekrytoiviin koulutusohjelmiimme hakevia työnhakijoita.

Tavanomainen rekrytointiprosessi on yleensä yhdensuuntainen: työntekijä antaa parhaan panoksensa työnantajalle, joka joko vaikuttuu kandidaatista tai ei vaikutu – joskus jopa unohtaa. Meidän tavoitteemme Sarasella on antaa jokaiselle prosessiimme osallistuvalle työnhakijalle jotain takaisin. Aina emme voi luvata prosessissa etenemistä, mutta voimme tarjota valmennusosaamistamme ja tukea työnhakussa onnistumiseen.

Haluammekin Sarasella ajatella rekrytointiprosessin laajemmin - arvoa tuottavana prosessina - jossa työnhakija saa mahdollisuuden saada arvokasta palautetta ja päivittää omat työnhakutaitonsa ajan tasalle. Meillä haku rekrytoiviin koulutusohjelmiin ei siis ole mikä tahansa rekrytointiprosessi, vaan yhteinen prosessi.  Mitä pikemmin hakuajan auettua ohjelmaan hakee, sitä nopeammin hakija saa mahdollisuuden hyödyntää SC Career Campuksen palveluita oman työhakuprosessinsa onnistumiseen. Mikäli hakija tulee valituksi koulutusohjelmaamme, campus-palveluidemme tuki jatkuu ohjelmaan valinnan jälkeen mm. tutoroinnin muodossa.

Valmennustuki syvenee hakuprosessin edetessä

SC Career Campuksen johtaja, Laura Sydänmaanlakka, vastaa campus-palveluidemme jatkuvasta kehittämisestä ja kehittymisestä työmarkkinan ja työnhakijoiden tarpeita vastaavaksi.

Haluamme, että rekrytoivaan koulutusohjemaan hakijat menestyvät hakuprosessissa. Alan edelläkävijäyrityksenä tavoitteemme on tukea työuransa taitekohdassa olevia työnhakijoita ja samalla varmistaa jatkuvaa oppimista ja osaamisen kehittämistä uran elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Näemme tällä myös laajemman merkityksen yksilöiden työurien kannalta yhteiskunnassamme”, Laura summaa.

Rekrytoivan koulutusohjelman hakuaikana hakijoiden on mahdollista treenata omia työnhakutaitojaan verkkovalmennuksen avulla, saada henkilökohtaista valmennusta päivystävältä uravalmentajalta, sekä osallistua ryhmämuotoisiin valmennuksiin ja webinaareihin. Taitoja voi hioa hakemuksenteosta LinkedIn-profiilin rakentamiseen ja haastattelusparrauksesta piilotyöpaikkojen metsästykseen, oman osaamisen kiteyttämistä unohtamatta.

Tarjoamamme tuki syvenee prosessin edetessä. Sarasen koulutusohjelman rekrytoijat sparraavat ja ohjaavat hakijoita yksilöllisesti hakuprosessin aikana. Jos esimerkiksi kirjoitettu työhakemus on loistava, mutta hakija tuntee epävarmuutta haastattelutilanteissa, harjoittelu uravalmentajan kanssa etukäteen voi tehdä ihmeitä!

Valmennuksesta on hyötyä!

Työnhakijamme ovat hyödyntäneet SC Career Campuksen tarjoamaa mahdollisuutta laajasti ja ovat olleet vakuuttuneita valmennuksen hyödystä osana rekrytointiprosessia. Hakijoille on tullut prosessin myötä varmempi olo itsestään, ja he ovat oppineet myymään omaa osaamistaan ja parantaneet mahdollisuuksiaan tulla valituksi koulutusohjelmaan.

Tänä syksynä käynnistetyn toiminnan hyöty näkyy jo nyt: yli puolet pääkaupunkiseudulla rekrytoivaan koulutusohjelmaan valituista henkilöistä on hyödyntänyt campuksemme tarjontaa osana hakuprosessia. Palaute valmennuksesta on ollut myös hienoa: asteikolla 1-5, palautekeskiarvo on huimat 4,8.

Tavastamme auttaa hakijoita on tullut positiivista palautetta myös rekrytoivilta yrityksiltä. Yritykset ovat kokeneet henkilövalinnan tekemisen helpommaksi silloin, kun kandidaatit osaavat kertoa itsestään relevantit asiat ja hakijan koko potentiaali nousee esiin.

 

Katso alkavat rekrytoivat koulutusohjelmamme ja hae mukaan »

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

07.01.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Rekrytointi ja työllistyminen koulutusohjelmien avulla: myytit murrettavina

Työnhakijoilla herää toistuvasti erilaisia kysymyksiä rekrytoivista koulutusohjelmista, ja aiheesta käydään välillä kiihkeääkin keskustelua sosiaalisessa...

Lue lisää
20.12.2019 — Rekrytointi

Rekrytoijan muistilista – avain hyviin rekrykäytäntöihin

Harvassa yrityksessä rekrytointi on kenenkään ainoa työ, ja uuden työntekijän tarve voi hetkellisesti leväyttää HR:n tai rekrytoivan toimarin pakan täysin...

Lue lisää
16.12.2019 — osaamisen uudistaminen

Onko yrityksesi jäämässä kehityksen kelkasta?

Usein taantuvaa kasvua osataan epäillä jo ennen kuin myyntikäyrissä näkyy minkäänlaista muutosta. Silloin kannattaa toimia: kasvun esteisiin päästään...

Lue lisää