06.12.2019 — Työnhaku

Rekrytointiprosessi, josta saat hyötyä jo sen aikana

Kirjoittaja
Saranen Consulting

"Ei mikä tahansa rekrytointiprosessi" - SC Career Campus tukee työnhakijaa osana rekrytoivan koulutusohjelman hakuprosessia.

Yksilöiden ja yritysten osaamisen kehittäminen on intohimomme Sarasella. Tukeaksemme työnhakija-asiakkaitamme kohti uutta, olemme rakentaneet SC Career Campus -palvelukokonaisuuden, jonka tarkoituksena on tukea niin jo palveluissamme olevia työnhakija-asiakkaita kuin rekrytoiviin koulutusohjelmiimme hakevia työnhakijoita.

Tavanomainen rekrytointiprosessi on yleensä yhdensuuntainen: työntekijä antaa parhaan panoksensa työnantajalle, joka joko vaikuttuu kandidaatista tai ei vaikutu – joskus jopa unohtaa. Meidän tavoitteemme Sarasella on antaa jokaiselle prosessiimme osallistuvalle työnhakijalle jotain takaisin. Aina emme voi luvata prosessissa etenemistä, mutta voimme tarjota valmennusosaamistamme ja tukea työnhaussa onnistumiseen.

Haluammekin Sarasella ajatella rekrytointiprosessin laajemmin - arvoa tuottavana prosessina - jossa työnhakija saa mahdollisuuden saada arvokasta palautetta ja päivittää omat työnhakutaitonsa ajan tasalle. Meillä haku rekrytoiviin koulutusohjelmiin ei siis ole mikä tahansa rekrytointiprosessi, vaan yhteinen prosessi.  Mitä pikemmin hakuajan auettua ohjelmaan hakee, sitä nopeammin hakija saa mahdollisuuden hyödyntää SC Career Campuksen palveluita oman työhakuprosessinsa onnistumiseen. Mikäli hakija tulee valituksi koulutusohjelmaamme, campus-palveluidemme tuki jatkuu ohjelmaan valinnan jälkeen mm. tutoroinnin muodossa.

Valmennustuki syvenee hakuprosessin edetessä

SC Career Campuksen johtaja, Laura Sydänmaanlakka, vastaa campus-palveluidemme jatkuvasta kehittämisestä ja kehittymisestä työmarkkinan ja työnhakijoiden tarpeita vastaavaksi.

”Haluamme, että rekrytoivaan koulutusohjemaan hakijat menestyvät hakuprosessissa. Alan edelläkävijäyrityksenä tavoitteemme on tukea työuransa taitekohdassa olevia työnhakijoita ja samalla varmistaa jatkuvaa oppimista ja osaamisen kehittämistä uran elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Näemme tällä myös laajemman merkityksen yksilöiden työurien kannalta yhteiskunnassamme”, Laura summaa.

Rekrytoivan koulutusohjelman hakuaikana hakijoiden on mahdollista treenata omia työnhakutaitojaan verkkovalmennuksen avulla, saada henkilökohtaista valmennusta päivystävältä uravalmentajalta, sekä prosessin edetessä osallistua myös ryhmämuotoisiin valmennuksiin ja webinaareihin. Taitoja voi hioa hakemuksenteosta LinkedIn-profiilin rakentamiseen ja haastattelusparrauksesta piilotyöpaikkojen metsästykseen, oman osaamisen kiteyttämistä unohtamatta.

Tarjoamamme tuki syvenee prosessin edetessä. Sarasen koulutusohjelman rekrytoijat sparraavat ja ohjaavat hakijoita yksilöllisesti hakuprosessin aikana. Jos esimerkiksi kirjoitettu työhakemus on loistava, mutta hakija tuntee epävarmuutta haastattelutilanteissa, harjoittelu uravalmentajan kanssa etukäteen voi tehdä ihmeitä!

Valmennuksesta on hyötyä!

Työnhakijamme ovat hyödyntäneet SC Career Campuksen tarjoamaa mahdollisuutta laajasti ja ovat olleet vakuuttuneita valmennuksen hyödystä osana rekrytointiprosessia. Hakijoille on tullut prosessin myötä varmempi olo itsestään, ja he ovat oppineet myymään omaa osaamistaan ja parantaneet mahdollisuuksiaan tulla valituksi koulutusohjelmaan.

Syksyllä 2019 käynnistetyn toiminnan hyöty näkyy jo nyt: yli puolet rekrytoivaan koulutusohjelmaan valituista henkilöistä on hyödyntänyt campuksemme tarjontaa osana hakuprosessia. Palaute valmennuksesta on ollut myös hienoa: asteikolla 1-5, palautekeskiarvo on huimat 4,8.

Tavastamme auttaa hakijoita on tullut positiivista palautetta myös rekrytoivilta yrityksiltä. Yritykset ovat kokeneet henkilövalinnan tekemisen helpommaksi silloin, kun kandidaatit osaavat kertoa itsestään relevantit asiat ja hakijan koko potentiaali nousee esiin.

Katso alkavat rekrytoivat koulutusohjelmamme ja hae mukaan »

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

24.11.2021 — Työnhaku

Data-analyytikko – tavan tallaaja vai myyttinen yksisarvinen?

Ihanteellinen analytiikan asiantuntija on vahva tekninen osaaja. Hän ymmärtää liiketoimintaa, on loogisesti ja matemaattisesti lahjakas ja on vielä...

Lue lisää
15.11.2021 — Osaamisen uudistaminen

Liiketoiminta kasvaa työuria johtamalla – mutta ensin ilmiö on ymmärrettävä

Onnistunut urajohtaminen vie yksilöitä ja yrityksiä kohti menestystä. Toisaalta työurien johtamiseen liittyy myös ennakkokäsityksiä, jotka voivat johtaa...

Lue lisää
10.11.2021 — Työnhaku

Rekrytointi ja työllistyminen koulutusohjelman avulla: myytit murrettavina, osa 3

Oletko pohtinut, mitä hyötyä rekrytoivasta koulutusohjelmasta on sinulle ja miksi haluaisit hakea töitä sen kautta? Epäiletkö, ettei rekrytoivan...

Lue lisää