24.11.2021 — Työ ja Ura

Data-analyytikko – tavan tallaaja vai myyttinen yksisarvinen?

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Ihanteellinen analytiikan asiantuntija on vahva tekninen osaaja. Hän ymmärtää liiketoimintaa, on loogisesti ja matemaattisesti lahjakas ja on vielä motivoitunut ja vuorovaikutustaitoinenkin. Melkoinen lista vaatimuksia. Mistä tällaisia taruolentoja löydetään kasvavan analytiikka-alan muuttuviin tarpeisiin? Entäpä jos uusi osaaja voisi hankkia vaaditun osaamisen työn ohella? 

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi Big data Suomessa -nimisen selvityksen vuonna 2013. Siinä kartoitettiin eri sektoreiden näkemyksiä, senhetkistä tilannetta, tulevaisuuden odotuksia ja suunnitelmia liittyen Big data -ilmiöön. Nyt jo kahdeksan vuotta myöhemmin selvityksen tiedot pitävät edelleen paikkaansa: pula osaajista on entistäkin kovempi ja tuolloin ”ilmiöksi” kutsuttu datan hyödyntäminen on nykyisin kovin arkipäivää lähestulkoon jokaisella sektorilla.

Korkeakouluista löytyy monenlaisia maisteriohjelmia ja täydennyskoulutusta data-analytiikan saloihin, mutta niistäkään ei valmistu riittävällä vauhdilla osaajia yritysten tarpeisiin. Koulun penkiltä valmistuvat huipputyypit viedään käsistä suoraan työuralle, mutta lisää osaajia tarvitaan muitakin väyliä pitkin.

Entä jos tarvittavan osaamisen voisi opettaa työn ohella?

Asiakasyrityksemme ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että valmiita tekijöitä on haasteellista löytää. Siksi toimivaksi ratkaisuksi tekijäpulaan on huomattu potentiaalisen henkilön kouluttaminen ja kasvattaminen tehtävään. Potentiaalinen henkilö voi olla jo alan konkari, joka haluaa kehittää osaamistaan, tai aivan uusi tulokas, joka on kiinnostunut alanvaihdosta.

Tärkeintä uunituoreelle data-analytiikan tekijälle onkin oppimiskyky, hyvä asenne ja motivaation osoittaminen uutta tehtävää kohtaan. Toki myös looginen päättelykyky sekä kiinnostus tekniikkaa kohtaan ennustavat menestymistä matkalla asiantuntijaksi kasvamisessa.

Analytiikan erilaisia rekrytoivia koulutusohjelmia (esimerkiksi AnalyticsPro ja Data-analytics & Cloud) on tähän mennessä toteutettu meillä Sarasella jo 20 kertaa viimeisen kahdeksan vuoden aikana. Näiden myötä olemme kouluttaneet yli 400 uutta osaajaa data-analytiikan tehtäviin. Kuten eräs asiakasyrityksemme edustaja on sanonut: huippujärjestelmäkään ei korvaa ihmistä. Siksi tarvitaan työyhteisöön helposti solahtavia analytiikan taitureita, jotka noita järjestelmiä osaavat pyörittää.

Avainasemassa on halu oppia jatkuvasti ja olla valmis uudistumaan ja muuttumaan rohkeasti. Korkeakouluopintojen tai työkokemuksen tuoma anti ei riitä ikuisiksi ajoiksi, vaan ammattilaisen pitää kehittyä datavallankumouksen kanssa samaan tahtiin. Data-analyytikoiksi sopivia ihmisiä riittäisi kyllä – itsestään täytyy vain löytää halu ja palo kehittyä sellaiseksi.

 

 

Löytyykö sinulla palo kasvaa data-analytiikan, pilvipalveluiden, tietokantojen, tiedolla johtamisen tai kenties digimarkkinoinnin asiantuntijaksi? Katso käynnissä oleva haku rekrytoivaan koulutusohjelmaan Satakunnassa sekä Keski-Suomessa!

 

Vai oletko rekrytoimassa? Löydä yrityksellesi uusi data-analytiikan avaintekijä Satakunnan Data-analytics & Cloud -ohjelmasta tai Keski-Suomen AnalyticsProsta!

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

12.05.2022 —

Millaista on Project Managerin työ Sarasella?

Työpaikkailmoituksia lukiessa olet saattanut kummastella niiden sanavalintoja. Tehtävänimikkeet projektipäällikkö, konsultti ja asiakaspalvelija ovat yleisesti...

Lue lisää
10.05.2022 — Rekrytointi

5 syytä palkata rekrytoivan koulutusohjelman kautta

Suorarekrytointi ja avoin rekrytointi ovat vakiintuneita rekrytointitapoja jo melkein kaikissa yrityksissä. Yhä useampi yritys on kuitenkin kiinnostunut myös...

Lue lisää
19.04.2022 — Työ ja Ura

Työhaastattelussa loistaminen

Oletko saanut kutsun unelmiesi paikkaan ja pohdit, miten pärjätä työhaastattelussa? Työhaastattelu on ainutlaatuinen paikka loistaa ja tulla nähdyksi....

Lue lisää