15.03.2018 — Työnhaku

Miksi hakisin rekrytoivaan koulutusohjelmaan?

Kirjoittaja
Sandy Svahn

Rekrytoivat koulutusohjelmat herättävät toistuvasti kysymyksiä työnhakijoiden keskuudessa. Sosiaalisessa mediassa rekrytoivat koulutusohjelmat nostavat keskustelua niin hyvässä kuin pahassa. Paljon epäilyjä herättää koulutusjakson aikaisen työskentelyn palkattomuus ja joskus syystä tai toisesta epäonnistuneet kokemukset saavat tulta alleen. Onnistuneet kokemukset harvoin saavat vastaavaa mediahuomiota.

Järjestimme Sarasella työnhakija-asiakkaillemme infotilaisuuden rekrytoivien koulutusohjelmien mahdollisuuksista ja samalla avasimme väylän epäilyille ja kysymyksille. Rekrytoivien koulutusohjelmiemme Senior Project Manager Sandy Svahn vastaa 11 vuoden kokemuksellaan työnhakijoidemme yleisimpään kysymykseen: ”Olen työnhakija. Miksi osallistuisin rekrytoivaan koulutusohjelmaan?”

Sandy listasi viisi työnhakijan kannalta tärkeintä syytä:

  1. Rekrytoivassa koulutusohjelmassa voit päästä kiinni uuteen alaan ja tehdä urahypyn aiemmalta alaltasi ja osaamisalueeltasi. Taustasi ja osaamisesi voi olla enemmän tai vähemmän poikkeava koulutusohjelman aihealueelta, mikäli motivaatiosi ja harrastuneisuutesi on selkeä uuden alan suuntaan.
  2. Rekrytoivan koulutusohjelman yksi päätavoitteista on työllistyminen. 85% osallistujistamme solmii työsopimuksen koulutusohjelman aikana. Selkeästi suurin osa ohjelmissamme tehdyistä työsopimuksista on toistaiseksi voimassaolevia.
  3. Toinen päätavoite on osaamisen kehittäminen. Jos nykyinen osaamisesi ei ole sitä, mitä yritykset tällä hetkellä tarvitsevat, rekrytoivassa koulutusohjelmassa saat mahdollisuuden suunnata uudelle uralle tai päivittämään aiempaa osaamistasi ja rekrytoitua näin vaihtoehtoisen väylän kautta.
  4. Päivittäessäsi osaamistasi kasvatat arvoasi työmarkkinoilla. Rekrytoivissa koulutusohjelmissa opintokokonaisuudet suunnitellaan vastaamaan tämän päivän tarpeisiin yrityksissä. Tämän myötä osaamisesi muuttuu kiinnostavammaksi rekrytoijien silmissä. On myös osoitettu, että työmarkkinoilla helpommin uuden työn saavat työssä olevat kuin työttömänä olevat. Koulutusohjelmaan osallistuminen onkin yksi työkalu työnhaussa.
  5. Rekrytoivan koulutusohjelman opiskelijaryhmässä kasvatat ammattiverkostoasi uudella alalla. Verkostojen merkitys on nykypäivänä työelämässä mittaamattoman arvokasta.

Työnhakupalveluista ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Anu Ukonlinna kertoo, mistä Sarasen ohjelmien menestys kumpuaa.

”Sarasella tavoitteena on saada koulutusohjelmiin alansa parhaimmat kouluttajat. Etsimme kouluttajat työmarkkinalähtöisesti asiantuntijuutensa perusteella.”

Yksin uuteen yritykseen ja tilanteeseen ei myöskään tarvitse jäädä. ”Tuemme osallistujiamme koko koulutuksen ajan. Jokaisella on matkallaan Sarasen mentori, joka auttaa ja tukee mahdollisissa kysymyksissä ja pitää huolen, että kaikki sujuu sovitusti. Vahva ryhmäytyminen on myös tyypillistä koulutusohjelman aikana – ryhmähengen aistii, vaikka tapaisi porukan ensimmäistä kertaa”, Ukonlinna sanoo.

Lisätietoja Sarasen rekrytoivista koulutusohjelmista voit lukea osoitteesta www.saranen.fi ja www.rekrytointikoulutus.fi. Sivuilta löydät myös jokaisesta koulutusohjelmasta vastaavan yhteyshenkilön yhteystiedot. Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

09.04.2024 — Organisaation muutostilanteet

Inhimillisyys apuun muutosneuvotteluissa

Sanalla muutosneuvottelut – ja sen edeltäjällä, yhteistoiminta- eli yt-neuvotteluilla – on karu kaiku. Vaikka neuvotteluita voidaan käydä monenlaisissa...

Lue lisää
28.03.2024 — Uutinen

Tiedote: Mirja Hosionaho aloittaa Sarasen toimitusjohtajana 1.4.2024

Sarasen toimitusjohtajana toiminut Janne Lindfors siirtyy Oppiminen ja Hyvinvointi – liiketoiminta-alueen vetäjäksi Baronalle. Sarasen toimitusjohtajana...

Lue lisää
19.03.2024 — Organisaation muutostilanteet

Älä unohda itseäsi, esihenkilö!

Muutosneuvottelut ovat raskaita prosesseja koko työyhteisölle – myös esihenkilöille. Vaikeassa tilanteessa kaikki menee harvoin nappiin, ja esihenkilöiden...

Lue lisää