09.08.2021 — Rekrytointi

Miksi rekrytoivan koulutusohjelman kautta palkkaaminen kannattaa?

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Rekrytoivan koulutusohjelman avulla pääset valitsemaan työtehtävään ja tiimiin parhaiten sopivat persoonat sekä kasvattamaan heistä joukkoosi alan tuoreimmalla tietotaidolla varustettuja uusia asiantuntijoita. 

Uudelle työntekijälle on tarvetta, mutta hakijoiden joukosta ei löydy oikeanlaista osaamista. Toisinaan käy niinkin, ettei alalle valmistu riittävästi osaajia, mikä kasvattaa entisestään kilpailua hyvistä tekijöistä. Rekrytointeja saatetaan myös joutua tekemään muiden töiden ohessa, tai sille ei ole varata tarpeeksi resursseja. Uusi työntekijä pitäisi kuitenkin kaikesta huolimatta pystyä kiinnittämään mahdollisimman nopeasti tukemaan yrityksen kasvua. Kuulostaako tutulta?

Moni organisaatio painii saman pulman kanssa. Rekrytoivan koulutusohjelman  kautta koulutettavat osaajat voidaan löytää nopeasti ja vaivattomasti, minkä lisäksi yritys pääsee aloittamaan haastattelut suoraan ilman aikaa vievää hakijamarkkinointia ja ehdokkaiden valintaa, sillä nämä alkupään osiot hoidetaan aina rekrytoivia koulutusohjelmia tarjoavan kumppanin puolesta.

Rekrytoivan koulutusohjelman kautta uutta suuntaa uralleen etsivät hakijat ovat yleensä kaikista motivoituneempia tekijöitä, jotka haluavat päivittää osaamistaan. Nuorten korkeakoulutettujen ja pidemmän työuran tehneiden ammattilaisten uuden oppimista ohjaa kehittymishalu ja aito kiinnostus alaa kohtaan, minkä ansiosta koulutusohjelman päätteeksi yrityksellä on valmiiksi perehdytetty ja koulutettu osaaja, jonka kanssa työsuhde voidaan solmia luottavaisin mielin ilman lisäkustannuksia. 

Lue myös: Mikä on rekrytoiva koulutusohjelma?

 

Hakijoiden motivaatio, potentiaali ja kasvuhalukkuus yllättää positiivisesti

Rekrytoivien koulutusohjelmien kautta löytyvien hakijoiden taso yllättää monet rekrytoijat positiivisesti. Vaikka hakijat tulevat hyvin erilaisista taustoista, koulutusohjelmien kautta pystytään aina valitsemaan parhaiten yrityksen tarpeita ja toiveita vastaavat henkilöt. Lisäksi valinnassa kiinnitetään erityistä huomioita hakijoiden persoonaan, jotta he voivat sopeutua tehtävien lisäksi myös yrityksen työkulttuuriin ja uuteen tiimiin. 

Motivoituneet ja kasvuhaluiset hakijat ovat kokeneempia osaajia, jotka haluavat muuttaa uran suuntaa ja kouluttautua uudelle alalle, sekä vastavalmistuneita nuoria, joille ohjelma tarjoaa hyvän ponnahduslaudan kehittyä ja solmia työsopimus.

Yrityksenä voit tarjota osaajille parhaan mahdollisen polun kehittymiselle

Koulutusohjelmaan osallistuvat henkilöt työskentelevät yrityksessä kokopäiväisesti ja saavat samalla kattavan ja ainutlaatuisen koulutuksen alan johtavilta asiantuntijoilta. Näin alan tuorein tietotaito voidaan jalkauttaa osaksi yrityksen toimintaa jo ohjelman aikana.

Sen lisäksi, että ohjelman kautta haetaan työyhteisöön sopivia työntekijöitä, rekrytoiva koulutusohjelma tukee myös työttömäksi jääneiden osaajien pääsyä takaisin työelämään. Antamalla mahdollisuuden hyödyntää koulutuksessa opittuja tuoreita taitoja käytännössä myös yritys itse saa uudesta osaamisesta parhaimman hyödyn irti.

Rekrytoi varmuudella, vaivattomasti ja nopeasti

Varmuudella. Rekrytoiva koulutusohjelma lähtee aina liikkeelle tarpeen tunnistamisesta. Kun olemme määritelleet yhdessä osaamistarpeen, huolehdimme hakijamarkkinoinnista ja hakijoiden esivalinnasta, minkä jälkeen esittelemme yritykselle sopivimmat hakijat. Voit siis olla varma, että valitut kandidaatit ovat aidosti alasta kiinnostuneita ja oman osaamisensa kehittämisestä motivoituneita tekijöitä, joiden potentiaalia on kannattavaa lähteä kehittämään.

Vaivattomasti. Yritys pääsee aloittamaan haastattelut suoraan ilman rekrytointiprosessin alkuvaiheisiin kuluvaa työaikaa, mikä omalta osaltaan vähentää rekrytoinnin riskejä ja kustannuksia. Ohjelman aikana yrityksellä ei myöskään ole palkanmaksuvelvoitetta, sillä valittu henkilö saa koulutusohjelman ajan korotettua työttömyysetuutta. Yritykselle rekrytoinnin koulutusohjelman kustannukset koostuvat siis vain koulutuspalkkiosta. 

Nopeasti. Rekrytoivan koulutusohjelman avulla voidaan löytää huimaa potentiaalia ja kasvattaa itse omat asiantuntijat myös nopealla aikataululla. Välillä käy niinkin, että sopiva työntekijä voi löytyä aiemmin arvioitujen hakijoiden joukosta, mikä nopeuttaa ehdokkaiden esittelyä entisestään.

Milloin rekrytoiva koulutusohjelma ei ole oikea ratkaisu?

Rekrytoiva koulutusohjelma ei ole oikea ratkaisu, jos yritys etsii vain halpaa väliaikaista työvoimaa, tai jos yrityksellä ei ole mahdollisuutta käyttää aikaa henkilön perehdyttämiseen ja kasvattamiseen. 

Koulutussopimukseen kuuluu, että yritys tarjoaa koulutettavalle mentorin organisaation sisältä. Mentorin rooli on perehdyttää koulutettava ja tukea työssäoppimista ohjelman aikana, sekä vastata siitä, että koulutettava pääsee heti kiinni työhön ja tietää, mitä häneltä odotetaan koulutussuhteen aikana. 

Rekrytoiva koulutusohjelma on tehokas osa rekrytoinnin palettia

Koulutusohjelma on erinomainen lisävaihtoehto osaksi muuta rekrytointia. Rekrytoivaan koulutusohjelmaan osallistuminen ei siis sulje pois sitä, etteikö yrityksesi voisi rekrytoida ohjelmien ohella myös itse, päinvastoin se on jopa suotavaa. Näin siksi, että rekrytoinneissa on usein hyvin erilaisia tarpeita, minkä vuoksi erilaisia rekrytoinnin keinoja on kannattavaa ja perusteltua käyttää.

Haluatko tietää lisää rekrytoivasta koulutusohjelmasta? Lue täältä vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin. Halutessasi voit myös tutustua asiakkaidemme kokemuksiin rekrytoivista koulutusohjelmista täältä.

Jos taas koet, että rekrytoiva koulutusohjelma voisi sopia osaksi yrityksesi rekrytointimallia, ota meihin yhteyttä ja selvitetään yhdessä, sopiiko rekrytoiva koulutusohjelma yrityksesi tarpeisiin!

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

09.04.2024 — Organisaation muutostilanteet

Inhimillisyys apuun muutosneuvotteluissa

Sanalla muutosneuvottelut – ja sen edeltäjällä, yhteistoiminta- eli yt-neuvotteluilla – on karu kaiku. Vaikka neuvotteluita voidaan käydä monenlaisissa...

Lue lisää
28.03.2024 — Uutinen

Tiedote: Mirja Hosionaho aloittaa Sarasen toimitusjohtajana 1.4.2024

Sarasen toimitusjohtajana toiminut Janne Lindfors siirtyy Oppiminen ja Hyvinvointi – liiketoiminta-alueen vetäjäksi Baronalle. Sarasen toimitusjohtajana...

Lue lisää
19.03.2024 — Organisaation muutostilanteet

Älä unohda itseäsi, esihenkilö!

Muutosneuvottelut ovat raskaita prosesseja koko työyhteisölle – myös esihenkilöille. Vaikeassa tilanteessa kaikki menee harvoin nappiin, ja esihenkilöiden...

Lue lisää