13.02.2018 — Rekrytointi

Ratkaisemme osaajapulaa yksi uusi työntekijä kerrallaan

Anu Ukonlinna
Kirjoittaja
Anu Ukonlinna

Monet yritykset kärsivät osaajapulasta, mutta samaan aikaan me näemme työnhakijoissa aivan uskomattoman kovaa osaamista. Minäkin olen tehnyt Sarasella jo yli 10 vuotta työtä työttömien asiantuntijoiden uudelleen kouluttamisen ja työllistämisen parissa, mutta silti minua ei lakkaa hämmästyttämästä aktiivisten työnhakijoiden korkeaa osaamistaso.

Fiksuja ja filmaattisia työttömiä

Enää eivät päde nuorena päähäni iskostetut ohjeet, että kyllä ”työtä tekevälle riittää” ja ”on vain itsestä kiinni, onko töissä vai ei”. Tämän päivän Suomessa tilanne on toinen. Tälläkin hetkellä työnhakupalveluihimme on rekisteröitynyt satoja hyvin koulutettuja, pitkän linjan ammattilaisia, joiden työttömyyttä voi vain ihmetellä. Minulle on tullut työssäni hyvin selväksi, että ennakkoluulot työttömiä kohtaan eivät isossa kuvassa päde ollenkaan. Työttömyys ei todellakaan ole synonyymi laiskalle tai saamattomalle!

Esimerkiksi uusimmassa työhallinnon yhteistyöprojektissamme 70% työnhakijoista on suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon. Ja yli 15% on taustaa konsultoinnista, johtamisesta tai esimiestehtävistä. Jopa 25% on työskennellyt it-alalla, joka on edelleenkin yksi Suomen vetureista ja nousee usein otsikoihin alana, minne pitää kouluttaa lisää tekijöitä. Osaajat ja yritykset eivät vain aina löydä toisiaan. Ja toki osaaminenkaan ei aina kohtaa. Mutta pitääkö uuden työntekijän olla aina valmis ja osata kaikki ennalta? Oppimiskyky ja -halu on kuitenkin tallella näillä fiksuilla ihmisillä!

Osaajapulan ratkaisut

Vaikka osaajapulaa ratkotaankin käytännössä yksi työpaikka ja osaaja kerrallaan, tukevat eri palvelumme ja projektimme erityisesti tiettyjen tehtäväalueiden osaajien löytämistä. Rekrytoivissa koulutusohjelmissa kasvatamme osaajia uusiin ammatteihin kuten data-analyytikoiksi, verkkokauppojen, pilvi-teknologioiden tai GDPR:n asiantuntijoiksi.

Wanted! -osaajavälityksessä puolestaan tarjoamme yrityksille jo valmiita ammattilaisia mm. myynnin, viestinnän, projektien, asiakaspalvelun, tietotekniikan ja toimisto- sekä hallinnollisiin tehtäviin. Wanted! -osaajavälityksen kautta yritykset voivat myös saada uuden osaajan riveihinsä todella nopeasti, koska tekijä on valmiiksi meillä arvioitu ja hän pystyy aloittamaan saman tien.

Osaajapulan kasvaessa me täällä Sarasella ideoimme jatkuvasti uusia palveluja julkisuudessakin puhuttavan kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi. Myös työhallinto haluaa tukea kasvavia yrityksiä tarjoamalla uudenlaisia palveluita avullamme. Wanted! -osaajavälitys liittyykin TEMin kasvuyritysten työllisyysohjelmaan, jonka tavoitteena on tukea kasvuyrityksiä osaajapulassa. Hieno aloite ja hieno mahdollisuus meille auttaa asiakkaitamme uusien työntekijöiden löytämisessä – ja vielä ilman rekrytointipalkkioita!

500 työsuhteeseen johtavaa kohtaamista tänäkin keväänä

Me ymmärrämme, että jokainen tarve ja yrityksen tilanne on erilainen, samalla tavoin kuin jokainen työnhakija on ainutlaatuinen. Tavoitteenamme on auttaa satoja yrityksiä ja työnhakijoita kohtaamaan tämänkin kevään aikana tuottamalla vieläkin useamman sata kohtaamista.

Jos sinä haluat kuulla lisää ammattitaitoisista työnhakija-asiakkaistamme, keskustella rekrytoinneistanne, ajan säästämisestä valinnoissanne tai osaajien kasvattamisesta sekä muista uudenlaisista malleista, joilla voidaan ratkoa yrityksesi osaajapulaa, olen valmis auttamaan! Voit täyttää yhteydenottopyynnön täällä tai ottaa yhteyttä suoraan minuun.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

11.11.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Osaamisen kehittäminen tukena maakuntien rekrytoinnin haasteiden ratkaisemisessa

Uusien osaajien ja osaamisen löytäminen ei ole yrityksille aina helppoa. Osaajapulaan ja osaamisvajeeseen liittyvät rekrytoinnin ongelmat hidastavat...

Lue lisää
26.10.2020 — osaamisen uudistaminen

Kannattaako uudelleenkouluttaminen? Näin arvioit hyödyn

Tänä vuonna yhteiskuntaamme ravistelee paitsi koronapandemia myös merkittävä osaamismurros. Jo vuonna 2018 World Economic Forum nosti esille, että jopa 54 %...

Lue lisää
24.09.2020 — osaamisen uudistaminen

Neljä askelta kasvun johtamiseen etätyössä

Syyskuun Työelämää uudistamassa –webinaarisarjamme jaksossa keskusteltiin kasvujohtamisesta etätyön aikana. Keskustelemaan aiheesta saapui Googlen Jonna Toikka...

Lue lisää