Rekrytoivat koulutusohjelmat

Rekrytoivat koulutusohjelmat

Autamme yritystäsi kasvamaan

Osaamisvaatimusten muuttuessa asiantuntijoiden löytäminen ja rekrytointi voi joskus tuntua toivottomalta. Yhä useammassa yrityksessä painitaan saman haasteen kimpussa. Samaan aikaan oikeiden osaajien rekrytoiminen olisi kriittisessä asemassa yrityksen kasvun mahdollistamiseksi.

Tilaa ajankohtainen ohjelmakalenteri sähköpostiisi:

Osaajia on erityisen vaikeaa houkutella tuoreissa yrityksissä, joissa työnantajabrändi on vasta tekeytymisvaiheessa.

Työelämän murroksessa uusia rooleja ja taitovaatimuksia kehittyy niin nopeasti, ettei valmiita asiantuntijoita riitä kaikille yrityksille. Erityisen intohimoisesti tällä hetkellä kilpaillaan IT- ja teknologiaosaajista, myynnin ja digimarkkinoinnin taitajista sekä taloushallinnon ammattilaisista.

Rekrytoijan haasteet eivät jää pelkkään osaajapulaan. Potentiaalisen osaajan istuvuus yrityksen kulttuuriin ja tulevaan tiimiinsä on onnistuneen rekrytoinnin edellytys. Tämä ei tarkoita, että työnantajan tulisi hakea tiimiin kloonattua armeijaa, vaan sitä, että uusi työntekijä on arvoiltaan ja työyhteisökäyttäytymiseltään porukkaan sopiva lisä. Todellista soveltuvuutta on usein vaikeaa päätellä parin haastattelun perusteella.

Rekrytoivat koulutusohjelmat tarjoavat yritykselle mahdollisuuden kasvattaa osaamistaan motivoituneen, tiettyyn työrooliin tähtäävän kandidaatin kouluttamispanoksella.

Toteuttamiemme rekrytoivien koulutusohjelmien kautta saa vuosittain jopa 700 yritystä riveihinsä eri alojen asiantuntijoita, joilla on hallussaan uusin osaaminen. Koulutusohjelmia järjestetään säännöllisesti sekä toimialakohtaisesti että suoraan yrityksille räätälöityinä paketteina.

“Meidän on hankala löytää valmiita osaajia työn haastavuuden vuoksi tai jos niitä löydetään, niin kustannukset ovat todella suuret. Ohjelma laskee yrityksen kynnystä ottaa uusi tai vastavalmistunut henkilö töihin. Erityisen tyytyväisiä olemme ohjelman kautta löytyneisiin henkilöihin sekä mielenkiintoisiin aiheisiin koulutusohjelmassa.”

Mikko Jääskeläinen

Vice President, Projects & Consulting, Attido Oy

Hoidamme rekrytointiprosessin puolestasi hakijamarkkinoinnista haastatteluihin ja aina esivalintaan saakka.

Yritykselle esiteltävät kandidaatit valitsemme tarkan tarvekartoituksen pohjalta. Valinnassa pidetään mielessä sekä kandidaatin osaamistausta että yrityksen kulttuuri. Lopullisen valinnan tekee yritys itse.

Valitsemanne kandidaatti aloittaa yrityksessä noin kuuden kuukauden koulutussopimuksella, jonka aikana hän harjoittelee työtehtäviään käytännössä. Samalla hän kouluttautuu noin 20 päivää ohjelmaan suunnitelluissa koulutuksissa ja valmennuksissa. Koulutukset toteutetaan markkinan parhaiden kumppaneiden kanssa, joilla on käsissään alan tuorein kärkiosaaminen. Kouluttajamme saavat jatkuvasti huikeaa osallistujapalautetta.

Koulutussuhde ei vielä ole virallinen työsuhde, mutta tähtää sellaiseksi vahvasti. Koulutusohjelmiemme osallistujista 85% rekrytoituu koulutusjakson päätteeksi. Sekä osallistujat että työnantajat ovat kiittäneet konseptin avoimuutta: kuuden kuukauden aikana nähdään jo selvästi, miten tekijä, osaaminen ja työyhteisö istuvat toisilleen. Kun virallisen työsopimuksen aika on käsillä, voidaan jo olla vakuuttuneita, että onnistuneen työsuhteen elementit ovat olemassa.

Saranen toteuttaa rekrytoivat koulutusohjelmat yhteistyössä TE-palveluiden ja ELY-keskuksen kanssa. Ohjelmat ovat työvoimakoulutuksia, joihin voi hakea monenlaisilla taustoilla: mukana voi olla juuri korkeakoulusta valmistunut tai jo pidemmän uran tehnyt ammattilainen, joka haluaa päivittää osaamistaan.

Kenelle?

Rekrytoiva koulutusohjelma taklaa rekrytoinnin tavallisimpia haasteita tehokkaasti. Se helpottaa rekrytoivan yrittäjän ja HR-ammattilaisen työtä etenkin tilanteissa, joissa:

 • hakijoita avoimiin paikkoihin on liian vähän
 • yrityksen kulttuuriin sopivia persoonia ei tahdo löytyä
 • kandidaattien osaaminen ei riitä tai sovellu tarjottuun tehtävään
 • rekrytoinnin kustannukset suhteessa tuloksiin alkavat nousta arvioitua korkeammiksi.

Tulevaisuuden työelämässä menestymistä ennustaa parhaiten kyky oppia uutta, oppimiskykyä taas ennustaa motivaatio. Juuri tästä syystä painotamme esivalinnassa osaamisen ja kokemuksen lisäksi kandidaatin motivaation arviointia.

Jokaiseen koulutusohjelmaamme hakee kymmenistä satoihin hakijaa. Yleensä hakijoillamme on alalta jo kokemusta tai pohjakoulutusta, jonka autamme heitä päivittämään ja nostamaan uudelle tasolle.

Rekrytoiviin koulutusohjelmiin hakevien täytyy täyttää TE-palveluiden määrittämä hakukelpoisuus, eli olla työttömiä työnhakijoita tai lomautus- tai työttömyysuhan alla.

On tavallista, että koulutusohjelmiimme osallistuvat asiantuntijat muodostavat tiiviin yhteisön, jonka kanssa ratkaistaan jatkossakin työhön liittyviä haasteita ja kehitetään osaamista edelleen. Ideat, yritykset ja yksilöt versovat kasvutarinoiksi, joita saamme ylpeinä seurata edelleen.

Milloin?

Rekrytoivia koulutusohjelmia starttaa ympäri vuoden, ja työntekijä voidaan saada yrityksen riveihin jopa viikoissa. Tarkat ajankohdat selviävät ohjelmakalenteristamme. Keskimäärin yksittäinen koulutusohjelma kestää noin puoli vuotta.

Koulutusohjelman päättyessä yrityksen palvelukseen tarjotaan motivoitunut tekijä, jolla on hallussaan alansa tuorein tieto ja käytännön osaaminen. Useisiin ohjelmiin sisältyy myös työntekijän osaamisen konkretisoiva sertifiointimahdollisuus.

Tilaa ajankohtainen ohjelmakalenteri sähköpostiisi:

Millaisiin rooleihin?

Rekrytoivat koulutusohjelmat yhdistävät työssäoppimisen ja asiantuntijakoulutuksen tavalla, joka istuu sulavasti moderniin työkulttuuriin.

Koulutusohjelmista valmistutaan asiantuntijarooleihin eri toimialoille ja eri kokoisiin yrityksiin. Keskitymme erityisesti IT- ja teknologiaosaamiseen, myyntiin, markkinointiin, taloushallintoon, sekä pelialaan, joiden nykytarpeisiin oppilaitosten tutkinnot eivät välttämättä kykene vielä vastaamaan.

Koulutusohjelmien kautta on kuluneiden vuosien varrella syntynyt muun muassa ohjelmistoammattilaisia, digimarkkinoijia, analyytikkoja ja pelialan ammattilaisia. Roolit vaativat usein laajojen kokonaisuuksien hahmottamista ja proaktiivista lähestymistä työntekoon.

Toimialat

Työn luonne ja työskentelytavat muuttuvat kaikilla toimialoilla, ja uudenlaista osaamista tarvitaan sekä nykyisille että uusille työntekijöille. Sarasen koulutukset pidetään jatkuvasti tuoreimman kysynnän aallonharjalla: IT-alan, myynnin, markkinoinnin ja taloushallinnon lisäksi meiltä syntyy tällä hetkellä osaajia esimerkiksi health tech- ja pelialalle.

IT & teknologia

IT- ja teknologiasektorilla syntyy jatkuvasti uusia rooleja, toimintatapoja ja tarpeita, joihin ei vielä pari vuotta sitten osattu varautua. Ihmisten ja koneiden yhteistyö muuttaa painopisteitä ja haastaa entisestään rekrytoimisen käytäntöjä.

IT- ja teknologia -alalla rekrytoivat koulutusohjelmamme keskittyvät tällä hetkellä kasvattamaan mm. seuraavien osa-alueiden osaajia:

 • 3D- ja CAD-suunnittelu
 • Microsoft Azure & Dynamics
 • Ohjelmistorobotiikka
 • Pelinkehitys
 • Terveysteknologia
 • Testaus
 • Tietoturva
 • Ohjelmistokehitys

Kokemuksia IT & teknologia -rekrytoinneista Sarasen avulla:

Hyvä keino saada töihin osaajia, joilla on alan tuorein tieto
Kustannustehokas vaihtoehto osaajien rekrytointiin
Palveluammattilaisen rekrytointi oli helppoa ja riskitöntä
Dynamics 365 akatemia auttoi unelmatyöhön

Myynti ja markkinointi

Myynnin ja markkinoinnin alalla osaaminen vanhenee nopeasti. Markkinoinnin ja myynnin digitaalinen ulottuvuus on tuonut alalle täysin uuden, kilpailun kannalta olennaisen taiteenlajin ja osaamistarpeen. Kun työntekijällä on napakasti hyppysissään moderni työkalupakki, päästään koulutuksesta korjaamaan huikea sato. Myynnin ja markkinoinnin alalla osaamisen päivittämisen vaikutus voi olla vastaava kuin metsurille käsisahan vaihtaminen moottorisahaan.

Rekrytoivien koulutusohjelmien kautta koulutamme mm. seuraavien osa-alueiden osaajia:

 • Digitaalinen myynti ja markkinointi
 • Salesforce-asiakkuudenhallinta ja -konsultointi

Kokemuksia myynnin ja markkinoinnin rekrytoinneista Sarasen avulla:

Markkinointi kehittyy, kehitytkö sinä?
Rekrytointi sujui vaivatta ja työntekijä oli huippuvalinta

Taloushallinto

Taloushallinnon digitalisoituminen mullistaa toimialaa. Tilitoimistossa työ sujuu moderneilla työkaluilla nopeasti ja täsmällisesti, eivätkä kirjanpitäjien tehtävät ole entisellään edes parin vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Koulutuksen avulla pystytte muutamassa kuukaudessa kasvattamaan asiantuntijoita, joita vapailta markkinoilta on vaikea löytää.

Kokemuksia taloushallinnon rekrytoinneista Sarasen avulla:

Mistä löytää taloushallinnon huiput?
Liiketoiminnan kannalta rekrytointi oli onnenpotku
Taloushallinnon ammattilainen löytyi Sarasen avulla


Tarvitsetko uutta osaajaa tiimiisi? Jätä meille yhteystietosi.

Otamme sinuun yhteyttä, ja jutellaan yhdessä, miten voisimme auttaa yrityksenne rekrytoinneissa.


Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.