10.05.2022 — Rekrytointi

5 syytä palkata rekrytoivan koulutusohjelman kautta

Markku Metsola
Kirjoittaja
Markku Metsola

Suorarekrytointi ja avoin rekrytointi ovat vakiintuneita rekrytointitapoja jo melkein kaikissa yrityksissä. Yhä useampi yritys on kuitenkin kiinnostunut myös rekrytoivien koulutusohjelmien tuomista mahdollisuuksista. Olemme listanneet viisi syytä sille, miksi uusi työntekijä kannattaa palkata rekrytoivan koulutusohjelman kautta.

 1.Rekrytoinnin helppous

Tavallinen rekrytointi on kallista ja työlästä. Rekrytoivan koulutusohjelman kautta prosessi kevenee. Tiivistettynä se etenee seuraavasti:

  1. Yhteisen keskustelun myötä kirkastetaan, minkälaista osaajaa yritykseen kaivataan.
  2. Yritys jää odottamaan, kun Saranen käy läpi hakemukset ja poimii sieltä sovitun mukaiset kandidaatit.
  3. Yritys haastattelee haluamansa mukaan 3-5 hakijaa ja valitsee niistä itselleen sopivan

Kaiken kaikkiaan prosessi on nopea, helppo ja riskitön. Tavoitteena on kasvattaa yritykseen rauhassa uusi osaaja ja välttää hätäiset ja kiireiset hutirekrytoinnit.

2. Voit paikata koulutusohjelman avulla osaajapulaa

Työmarkkinatilanteen vuoksi täysin valmiita osaajia ei yksinkertaisesti ole saatavilla. Tuskailu ei auta, eikä edes kannata, sillä rekrytoiva koulutusohjelma tarjoaa ratkaisun!

Rekrytoivat koulutusohjelmamme keskittyvät niihin aloihin, joilla kärsitään suurimmasta osaajapulasta. Meidän kauttamme saat uuden tekijän seuraaville aloille: IT, teknologia & pelinkehitys, myynti & markkinointi sekä taloushallinto.

Rekrytoiva koulutusohjelma on aidosti toimiva konsepti, joka toimii niin julkisen puolen kuin yksityisen puolenkin rekrytointiprosesseissa! Sen avulla saadaan nimittäin kasvatettua tarpeisiin sopiva osaaja vanhojen osaajien rinnalle.

3. Toimit vastuullisena työnantajana ja annat mahdollisuuden tulevaisuuden kyvyille

 

Rekrytoivan koulutusohjelman kautta yritys voi osoittaa sekä nykyisille että tuleville osaajilleen ymmärtävänsä keskeneräisyyttä ja antavansa aikaa uuden oppimiselle.

Vastuullisesti toimiva yritys ymmärtää motivaation olevan koulutusta suurempi tekijä ja antaa uudelle tekijälle mahdollisuuden kasvaa rauhassa omaan tehtäväänsä.

Yrityksen ei tarvitse, eikä välttämättä edes kannata siirtyä rekrytoinneissa pelkästään koulutusohjelmien pariin, mutta yhdeksi vaihtoehdoksi ne kannattaa ehdottomasti nostaa. Monet ohjelmaa kokeilleet yritykset harmittelevat lähinnä sitä, etteivät ole tutustuneet ohjelmaan aiemmin.

Lue yrityksestä, joka käyttää rekrytoivia koulutusohjelmia tasa-arvoisena rekrytoinnin välineenä muiden tapojen rinnalla.

 4. Ajankäyttö tehostuu

Rekrytoinnin lisäksi yritys saa koulutusohjelman myötä lisäaikaa uuden osaajan perehdytykseen, sillä koulutusohjelma kestää kolmesta kuuteen kuukauteen. Ajanjakso ja sen sisältö on tiedossa etukäteen ja yritys ehtii sen aikana kunnolla panostaa siihen, että uusi tekijä löytää paikkansa työyhteisöstä. Työntekijälle valitaan yrityksestä oma mentori ja yritys saa tukea perehdytykseen koulutuskumppanilta. Prosessin aikana yritys kuulee arvokkaita vinkkejä juniorin kasvattamisesta senioriksi.

Perinteinen rekrytointi aloitetaan usein vasta tilanteen ollessa kriittinen, mutta koulutusohjelman kautta rekrytoimalla ehditään kasvattaa tekijä aidosti yrityksen tarpeita kunnioittaen ja tulijan omat kiinnostuksen kohteet huomioiden.

5. Alan tuorein tietotaito tulee yritykseen kuin itsestään koulutusohjelman myötä


 Monella alalla käytettävät ohjelmat ja teknologiat muuttuvat ja uudistuvat jatkuvasti. Viisi vuotta sitten arjessa mukana olleet ohjelmat ovat saattaneet vanhentua auttamattomasti, eikä tuttujenkaan ohjelmien uusista päivityksistä ja niiden vaikutuksista ole välttämättä ehditty ottaa selville arjen keskellä.

Koulutusohjelmaan osallistuvat osaajat opiskelevat noin 20% ajastaan ja pääsevät soveltamaan koulutusohjelmien antia heti käyttöön omassa työssään. Monesti koulutusohjelman kautta tulevat osaajat tuovat yritykseen myös raikkaita näkemyksiä erilaisen rekrytointiprosessin kautta.

Tutustu rekrytoivan koulutusohjelman konseptiin tarkemmin ja ota askel kohti uudenlaista rekrytointikokemusta!

 

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

23.01.2023 — Osaamisen uudistaminen

Veikkauksen ratkaisut data-analytiikan osaajapulaan

Osaaja- ja osaamispula datan ja analytiikan alalla on universaali haaste. Mistä löytää paras ja ajankohtaisin osaaminen? Sitä kysymystä on pohdittu yrityksissä...

Lue lisää
12.01.2023 — Osaamisen uudistaminen

Johdathan organisaatiosi osaamista?

Työelämän ja osaamisen murroksesta on puhuttu jo kauan. Suurimmat  muutokset ovat kuitenkin vielä tuloillaan. Työelämän murros tulee vauhdittamaan...

Lue lisää
07.12.2022 — Osaamisen uudistaminen

Työntekijä lähtökuopissa – Kuinka sitouttaa osaajia?

Työmarkkinoilla eletään poikkeuksellista aikaa. Työelämämurros on aiheuttanut osaajapulan ja valta työpaikan valinnasta on siirtynyt vahvemmin työntekijöille....

Lue lisää