10.05.2022 — Rekrytointi

5 syytä palkata rekrytoivan koulutusohjelman kautta

Markku Metsola
Kirjoittaja
Markku Metsola

Suorarekrytointi ja avoin rekrytointi ovat vakiintuneita rekrytointitapoja jo melkein kaikissa yrityksissä. Yhä useampi yritys on kuitenkin kiinnostunut myös rekrytoivien koulutusohjelmien tuomista mahdollisuuksista. Yritykseen voi hankkia uutta osaamista joko yksittäisen osaajan tai kokonaisen tiimin verran. Olemme listanneet viisi syytä sille, miksi uusi työntekijä kannattaa palkata rekrytoivan koulutusohjelman kautta.

 1.Rekrytoinnin helppous

Tavallinen rekrytointi on kallista ja työlästä. Rekrytoivan koulutusohjelman kautta prosessi kevenee. Tiivistettynä se etenee seuraavasti:

  1. Yhteisen keskustelun myötä kirkastetaan, minkälaista osaajaa/osaajia yritykseen kaivataan.
  2. Yritys jää odottamaan, kun Saranen käy läpi hakemukset ja poimii sieltä sovitun mukaiset kandidaatit.
  3. Yritys haastattelee haluamansa mukaan 3-5 hakijaa ja valitsee niistä itselleen sopivan

Kaiken kaikkiaan prosessi on nopea, helppo ja riskitön. Tavoitteena on kasvattaa yritykseen rauhassa uusi osaaja ja välttää hätäiset ja kiireiset hutirekrytoinnit. Koulutusohjelma voidaan suunnitella ja toteuttaa kokonaan yrityksien osaamistarpeet huomioiden.

2. Voit paikata koulutusohjelman avulla osaajapulaa

Työmarkkinatilanteen vuoksi täysin valmiita osaajia ei yksinkertaisesti ole saatavilla. Tuskailu ei auta, eikä edes kannata, sillä rekrytoiva koulutusohjelma tarjoaa ratkaisun!

Rekrytoivat koulutusohjelmamme keskittyvät niihin aloihin, joilla kärsitään suurimmasta osaajapulasta. Meidän kauttamme saat uuden tekijän seuraaville aloille: IT, teknologia & pelinkehitys, myynti & markkinointi sekä taloushallinto.

Rekrytoiva koulutusohjelma on aidosti toimiva konsepti, joka toimii niin julkisen puolen kuin yksityisen puolenkin rekrytointiprosesseissa! Sen avulla saadaan nimittäin kasvatettua tarpeisiin sopivia osaajia vanhojen osaajien rinnalle.

3. Toimit vastuullisena työnantajana ja annat mahdollisuuden tulevaisuuden kyvyille

 

Rekrytoivan koulutusohjelman kautta yritys voi osoittaa sekä nykyisille että tuleville osaajilleen ymmärtävänsä keskeneräisyyttä ja antavansa aikaa uuden oppimiselle.

Vastuullisesti toimiva yritys ymmärtää motivaation olevan koulutusta suurempi tekijä ja antaa uudelle tekijälle mahdollisuuden kasvaa rauhassa omaan tehtäväänsä.

Yrityksen ei tarvitse, eikä välttämättä edes kannata siirtyä rekrytoinneissa pelkästään koulutusohjelmien pariin, mutta yhdeksi vaihtoehdoksi ne kannattaa ehdottomasti nostaa. Monet ohjelmaa kokeilleet yritykset harmittelevat lähinnä sitä, etteivät ole tutustuneet ohjelmaan aiemmin.

Lue yrityksestä, joka käyttää rekrytoivia koulutusohjelmia tasa-arvoisena rekrytoinnin välineenä muiden tapojen rinnalla.

 4. Ajankäyttö tehostuu

Rekrytoinnin lisäksi yritys saa koulutusohjelman myötä lisäaikaa uuden osaajan perehdytykseen, sillä koulutusohjelma kestää kolmesta kuuteen kuukauteen. Ajanjakso ja sen sisältö on tiedossa etukäteen ja yritys ehtii sen aikana kunnolla panostaa siihen, että uusi tekijä löytää paikkansa työyhteisöstä. Työntekijälle valitaan yrityksestä oma mentori ja yritys saa tukea perehdytykseen koulutuskumppanilta. Prosessin aikana yritys kuulee arvokkaita vinkkejä juniorin kasvattamisesta senioriksi.

Perinteinen rekrytointi aloitetaan usein vasta tilanteen ollessa kriittinen, mutta koulutusohjelman kautta rekrytoimalla ehditään kasvattaa tekijä aidosti yrityksen tarpeita kunnioittaen ja tulijan omat kiinnostuksen kohteet huomioiden.

5. Alan tuorein tietotaito tulee yritykseen kuin itsestään koulutusohjelman myötä


Monella alalla käytettävät ohjelmat ja teknologiat muuttuvat ja uudistuvat jatkuvasti. Viisi vuotta sitten arjessa mukana olleet ohjelmat ovat saattaneet vanhentua auttamattomasti, eikä tuttujenkaan ohjelmien uusista päivityksistä ja niiden vaikutuksista ole välttämättä ehditty ottaa selville arjen keskellä.

Koulutusohjelmaan osallistuvat osaajat opiskelevat noin 30 % ajastaan ja pääsevät soveltamaan koulutusohjelmien antia heti käyttöön omassa työssään. Monesti koulutusohjelman kautta tulevat osaajat tuovat yritykseen myös raikkaita näkemyksiä erilaisen rekrytointiprosessin kautta.

Tutustu rekrytoivan koulutusohjelman konseptiin tarkemmin ja ota askel kohti uudenlaista rekrytointikokemusta!

 

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

09.04.2024 — Organisaation muutostilanteet

Inhimillisyys apuun muutosneuvotteluissa

Sanalla muutosneuvottelut – ja sen edeltäjällä, yhteistoiminta- eli yt-neuvotteluilla – on karu kaiku. Vaikka neuvotteluita voidaan käydä monenlaisissa...

Lue lisää
28.03.2024 — Uutinen

Tiedote: Mirja Hosionaho aloittaa Sarasen toimitusjohtajana 1.4.2024

Sarasen toimitusjohtajana toiminut Janne Lindfors siirtyy Oppiminen ja Hyvinvointi – liiketoiminta-alueen vetäjäksi Baronalle. Sarasen toimitusjohtajana...

Lue lisää
19.03.2024 — Organisaation muutostilanteet

Älä unohda itseäsi, esihenkilö!

Muutosneuvottelut ovat raskaita prosesseja koko työyhteisölle – myös esihenkilöille. Vaikeassa tilanteessa kaikki menee harvoin nappiin, ja esihenkilöiden...

Lue lisää