”Kaikissa nordcloudilaisissa asuu pilvininja”
8.9.2017 | Blogi

Ensimmäinen Nordcloud Academy alkoi keväällä 2016. Tuolloin mukaan pääsi vastavalmistunut insinööri Jani Luostarinen, joka viihtyy Nordcloudin raikkaissa riveissä hyvin.

Olin Haaga-Heliasta valmistumisen kynnyksellä ja viimeistelin juuri opinnäytetyötäni keväällä 2016, kun bongasin Nordcloud Akatemian hakuilmoituksen. Olen tietotekniikan insinööri, jolla on pitkä logistiikka-alan työkokemus ja mielenkiintoa tietoturvaan ja pilvipalveluihin. Siksi hakupäätös oli aivan no-brainer: pilviala on kasvava ala ja mielenkiintoinen uravaihtoehto.

Hain ohjelmaan aivan hakuajan loppupuolella, ja siitä edettiinkin nopeasti. Seuraavana päivänä sain kutsun ryhmähaastatteluun ja sen jälkeen pian henkilökohtaiseen haastatteluun. Sarasen puolelta tiedotettiin todella hyvin prosessien etenemisestä, ja koko valintaprosessi hoitui sutjakkaasti ja reippaasti. Sain myös hyviä neuvoja ja apua siihen, mitä työvoimatoimistoon tuli ilmoittaa ja toimittaa.

Otin ennakkoluulottoman riskin hakiessani akatemiaan mukaan. Irtisanouduin aiemmasta työstäni, vaikka lopputulos Nordcloudin kanssa oli täysi arvoitus hakiessani mukaan. Mutta hyvinhän se meni, sillä sain työsopimuksen ohjelman päättyessä marraskuussa.

Työskentelen Nordcloudilla ylläpitotehtävissä, eli huolehdin siitä, että asiakasyritystemme pilvipalvelut toimivat moitteettomasti – teen päivityksiä ja huoltotoimenpiteitä, mikäli jokin rikkoutuu. Parannamme palvelua asiakkaan toiveen mukaisesti ja autamme ongelmatilanteissa, eikä mikään päivä ole samanlainen kuin edellinen. Viihdyn todella hyvin ja meininki täällä on todella raikas.

Työnkuvani on sellainen, että pitää olla vastaanottavainen ja olla innokas kehittymään ja oppimaan jatkuvasti uutta. Pilvipalveluissa on paljon opittavaa, oli sitten tällainen nuorempi kaveri niin kuin minä tai kokeneempi guru. Hyvät vuorovaikutustaidot on myös oltava, olemme niin paljon asiakkaiden kanssa tekemisissä ettei täällä voi olla tuppisuuna.

Meissä nordcloudlaisissa asuu kaikissa pilvininja. Kuka tahansa voi aloittaa valkoisesta vyöstä ja kehittyä julkisten pilvipalveluiden guruksi. Nordcloudissa on hyvä yhteishenki ja keneltä vain voi kysyä apua. Meillä on töissä tietotekniikan moniosaajia, joilla on erilaisia taustoja, rooleja ja osaamisalueita. Minulle Nordcloud on otollinen maaperä kasvaa itsekin jatkuvasti paremmaksi ja voin ottaa oppia taitavilta kollegoilta.

Nordcloud Academy II:n haku on nyt käynnissä. Jos sinustakin on seuraavan sukupolven pilvininjaksi, täytä hakemuksesi heti! Lisätietoja osoitteessa http://nordcloudacademy.fi/.

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.