Koulutusohjelman kautta pois pätkätyöputkesta
5.10.2017 | Blogi

Pieneltäkin paikkakunnalta voi löytää mielenkiintoisen työpaikan koulutusohjelman avulla. Mikkeliläinen Henri Ehrnrooth löysi DigiTalent Akatemian avulla työn, josta on hyötyä urakehityksenkin kannalta.

Kotikuntani Mikkelin työtilanne on hankala. Työpaikkoja ei ole liiaksi asti. Ammattikorkeasta valmistumiseni jälkeen olen tehnyt lähinnä pätkätöitä. Olen kuitenkin koko ajan kehittänyt osaamistani opiskelemalla omatoimisesti esimerkiksi eri ohjelmointikieliä.

Ennen DigiTalent Akatemiaa olin toiminut yrittäjänä, tein toiminimellä esimerkiksi mobiilipelejä ja nettisivuja. Touhuan niiden parissa vielä nytkin, mutta sivutoimisesti. Yrityksen perustaminen on ollut haaveenani, mutta silti olen kaipaillut myös pysyvämmän ja vakaamman työuran perään.

Löysin oikeastaan ensin yhteistyöyritykseni ja sitten vasta DigiTalent Akatemian. Mipro tekee mielenkiintoista työtä: he tuottavat turvajärjestelmiä esimerkiksi rautatieverkostoon. Lähetin Miprolle avoimen hakemuksen viime keväänä, ja heidän puoleltaan kerrottiin kouluttautumismahdollisuudesta DigiTalent Akatemian kautta. Siihen mahdollisuuden tartuin avoimin mielin, tietämättä edes mitä koulutukselta odottaa.

Koulutussopimukseni päättyi syyskuun alussa. Nyt minulla on määräaikainen sopimus, mutta tavoitteena on tarkoitus jatkaa työsuhdetta senkin jälkeen. Nyt nimikkeeni on Design Engineer, ja teen käyttöliittymäsuunnittelua.

Miprolla on mukava, rento työilmapiiri. Mipro on projektilähtöinen yritys, joten opin koko ajan lisää myös projektityöskentelystä. Olen ehtinyt kokea niin hektisiä kiireitä kuin rauhallisempiakin ajanjaksoja.

Olen saanut Akatemian koulutuspäivistä paljon irti. Työnantaja on maksanut matkat ja majoittumiset koulutuksiin Helsinkiin, ja kouluttajat ovat olleet tosi päteviä ja aiheet mielenkiintoisia. Esimerkiksi Linuxin tietämystäni olen päässyt lisäämään kurssien muodossa, käyttöönotosta vaativaan hallintaan. Koulutuksissa saan verestettyä muistia jo tutuista asioista ja opittua uutta – esimerkiksi tietokantoihin olen päässyt perehtymään pintaa syvemmälle.

Suosittelisin DigiTalent Akatemiaa ehdottomasti muillekin, jotka kamppailevat pienillä paikkakunnilla harvoista työpaikoista. Akatemian kautta voi saada jalkaa oven väliin uudelle tai vaikeasti työllistävälle alalle. Koulutusohjelman aikana voit osoittaa osaamisesi ja kehittymiskykysi. Uskon Akatemiasta olevan paljon hyötyä myös tulevan urakehitykseni kannalta.

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.