”Microsoft Akatemia oli kuin luotu minulle”
11.7.2017 | Blogi

Anne-Mari Pohjanlehto on matkalla Dynamics365 -erityisasiantuntijaksi Microsoft Akatemian ansiosta.

Valmistuin jouluna 2016 Stadin ammattiopistosta graafisen alan suunnittelijaksi aikomuksenani ryhtyä yksityisyrittäjäksi. Perustin kevytyrityksenkin nettisivujen ja logojen suunnittelua varten. Totesin kuitenkin aika pian, että en saanut suunnittelusta riittävästi haastetta ja ryhdyin hakemaan aiemman alani töitä. Parivuotisen koulutuksen aikana oikeastaan vahvistui tunne, että kuulun IT-maailmaan ja liiketoimintaprosessien pariin. Siksi hainkin mielihyvin mukaan Microsoft Akatemiaan alkuvuodesta 2017.

Näin netissä ilmoituksen Microsoft Akatemiasta etsiessäni työpaikkoja. Ilmoitus oli todella houkutteleva, aivan kuin luotu juuri minulle – pääsisin oppimaan lisää ja takaisin vahvan osaamiseni pariin. Aluksi ajattelin, että pääsy voi olla lähes mahdotonta, mutta täytin kuitenkin hakupaperit.

Olen opiskellut kaksi ammatillista tutkintoa: tietotekniikan ja viimeisimpänä graafisen alan puolelta, sekä käynyt Turun ammattikorkeakoulussa Salossa sulautettujen järjestelmien softainsinöörilinjaa. Työelämässäni olen toiminut ICT:n ja logistiikan alalla päällikkötehtävissä Suomessa, Saksassa ja Hollannissa. Tehtäväni ovat aina olleet sekä johtamista että kehittämistä. Olen hyvin tulostavoitteinen, kiinnostunut uudesta automaattisemmasta ja reaaliaikaisesta tavasta liikuttaa tietoa ja olen saanut olla mukana muun muassa tutkimassa RFID:n käyttöä logistiikassa.

Pelkäsin, että akateemisen tutkinnon puuttuminen voisi olla este valituksi tulemiselle, mutta ilokseni pääsin seuraavaan vaiheeseen, joka oli videohaastattelu. Minulle tuo videon tekeminen oli ensimmäinen kerta: oli aika erikoista puhua kännykän edessä kolme minuuttia tiivistäen, kuka olen ja mitä olen työelämässäni tehnyt. Samalla se oli aika hyvä pohtimisprosessi itselleni, mitä oikeastaan olen erityisesti tehnyt.

Sain videon perusteella kutsun speed dating -rekrytointitapahtumaan, jossa oli mahdollisuus keskustella kumppaniyritysten kanssa kymmenen minuutin ajan mahdollisesta yhteistyöstä. Tapahtuman jälkeen olin onnekas, kun kaksi yritystä halusi tavata lähemmin omissa toimitiloissaan. Kun sain näiden haastattelujen jälkeen kutsun CGI Finlandilta tulla ohjelmaan mukaan heidän yrityksensä kanssa, en epäröinyt hetkeäkään. Microsoftin Dynamics365 -pilvipalvelusovellus on luonnollinen jatke aiemmalle osaamiselleni ja uuden oppimiselle.

Nyt työskentelen CGI Finlandilla konsultin nimikkeellä ja osaamisalueeni on logistiikka ja erityisesti varastonhallinta. Vähitellen tarkoituksenani on kehittyä ja syventää osaamistani tällä alueella ja tulla alani erityisasiantuntijaksi.

Parasta antia Microsoft Akatemiassa ovat olleet todella hyvin järjestetyt lähipäivät Microsoftilla. Ammattimaiset ja asiansa loistavasti osaavat kouluttajat niin Suomesta kuin Yhdysvalloista ovat Dynamics 365:n oppimisen kannalta todellisia tehopaketteja. Päivät ovat tiiviitä ja antavat paljon ajateltavaa jatkuvaa oppimistakin ajatellen.

Lisäksi saamme opiskella Microsoftin omia verkko-opintokokonaisuuksia, joita riittää useiksi sadoiksi tunneiksi. Itsensä kehityksen osalta näitä verkko-opintoja voi ja kannattaa opiskella koulutusohjelman jälkeenkin pysyäkseen ajan tasalla ja kehittääkseen ammattitaitoaan. Myös sertifikaattien suoritukseen tähdättäessä näillä materiaaleilla on suuri merkitys.

Koulutusryhmämme on todella mukava ja toisten kannustaminen antaa lisäbuustia oppimiseen. Pidämme lähipäivien lisäksi yhteyttä Basecampissa ja Facebookissa. Tulevaakin ajatellen on hyvä olla kontakteja eri kumppaniyrityksissä, jotka tekevät tämän samojen Microsoft-tuotteiden kanssa työtä. Voimme jatkossakin kysellä metodeja ja päivittää kuulumisia siinä ohella.

Suosittelen lämpimästi muillekin Microsoft Akatemiaan hakemista. Akatemia sopii itseohjautuvalle henkilölle, jolla on jonkin verran jo taustaa liiketoiminnanprosessien ymmärryksestä ja halu oppia jatkuvasti lisää. Parasta Akatemiassa onkin, että varsin erilaisista taustoista tulevat henkilöt tuovat lisää ”muskeleita” asioiden ymmärtämiseen ja omaan henkilökohtaiseen kehittymiseen.

Artikkelin kuva on kuvituskuva.

 

Microsoft Akatemia kouluttaa Azure- ja Dynamics365-osaajia Microsoftin kumppaniyritysten tarpeisiin. Julkaisemme blogissamme Akatemia-osallistujien uratarinoita.

Pilviteknologiaosaajien tarve on edelleen kova. Microsoft Akatemiat ovat toimiva ratkaisu: edellisen Akatemian osallistujista noin 90 prosenttia työllistyi ohjelman päättyessä.

Työhallinto, Microsoft ja Saranen Consulting toteuttavat yhteistyönä syksyllä 2018 jo viidennen Microsoft Akatemian.

Oletko sinä seuraava Azure Cloud supersankari tai Dynamics365 Guru? Lue lisää ja hae Microsoft Akatemiaan, tai vinkkaa tutulle: http://www.saranen.fi/rekrytointikoulutus/microsoft-akatemiat/ 

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.